Mancaruri
Pagina 30 din 58
Avem nevoie de doua stiuci de apoximativ 1,5 kg bucata. Vom folosi carnea d ela ambele stiuci si o vom umple doar pe una din ele. Daca doriti sa le umpleti pe amandoua puteti cumpara 1 kg file de peste alb, insa nu va pot garanta ca gustul va mai fi acelasi. Curatam cu atentie solzii. Spalam...
Spalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama de la jumatate de lamaie. Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si presaram boabe de piper rosu care ii vor da o aroma deosebita. Lasam 10 minute sa se patrunda toate aromele, punem deasupra doua...
1.Taie peștele în bucăţi, stropește-le cu lămâie și presară sare. Așază-le într-o tavă, toarnă 100 ml de ulei și lasă la cuptor să se pătrundă bine. 2.Separat, înăbușă ceapa în restul de ulei. Adaugă făina dizolvată în 100 ml de apă....
Mod de preparare rondele de rechin: Se spala pestele ,se usuca cu un prosop de bucatarie,se sareaza si se condimenteaza. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si punem pestele la prajit ,la foc mic ,pe ambele parti pana se rumeneste usor. Carnea este foarte suculenta si aromata....
Pestele se sareaza,se pipereaza,se trece prin faina,apoi se prajeste 1-2 minute pe ambele parti. Calim ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa.Adaugam ardeii taiati bastonase subtiri,sare, piper si foi de dafin.Calim pana se inmoaie putin legumele;turnam rosiile si usturoiul...
Cumpărăm somonul fumme gata feliat. Tăiem feliile de somon pe jumătate, punem 2-3 capere și rulăm. Procedăm așa cu toate feliile de somon. Le aranjăm pe un platou. Le stropim cu zeama de la o lămâie. Ornăm cu felii subțiri de lămâie și restul de capere. Poftă bună!
Într-un wok se topește uleiul de cocos la foc mediu. Se adaugă morcovul și ceapa și se călesc până se înmoaie. Se adaugă pasta de curry verde, se amestecă pentru omogenizare și se gătește 1 minut. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se...
Toate legumele curatate,spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia dar nu prea groase, le punem in tava,le pudram cu sare si piper,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste punem rondele de rosii si felii subtiri de lamaie,usturoiul,rasturnam vinul,uleiul,acoperim si dam la cuptor...
Se curata pestele, se spala bine , se lasa la zvantat 10-15 minute se asesoneaza dupa gust cu sare , piper si tarhon. se asaza pe gratarul incins se coace pe ambele parti cca 10 minute, se ia de pe gratar se pune intr-un vas acoperit. Se prepara saramura din 200 ml de apa 1 lingura sare mare,...
Se curata si se spala pastravul. Se taie ceapa rondele si se pune in tava. Peste ceapa se adauga jumatate din cutia de rosii si se presara putina sare. Se pune pastravul in tava, se adauga restul de rosii, se adauga iar putina sare si pe deasupra lamaia taiata rondele. Se completeaza cu o...
Se pregateste pestele, se spala cartofii. Se pun cartofii la fiert cu sare Se rade lamaia fin, se toaca fin patrunjelul si separat si mararul. Se face un amestec din coaja de lamaie, sucul la o lamaie, tot mararul tocat si 1/4 din patrunjelul tocat plus 2 linguri de ulei de masline Se adauga...
Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) . Apoi se pregateste pestele:...
Cureti pestele de solzi si mate,il speli bine,il usuci cu un prosop,Il sarezi si il lasi de-o parte.Legumele le cureti ,le speli si le toci fideluta.Asezi legumele taiate intr-o tava ,pui pestele si il acoperi cu restul de legume ramase,feli de lamaie si ulei,dupa care bagi tava la cuptor...
Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Se aseaza legumele intr-o tava larga (30 cm diametru) si se presara cu sare si piper dupa gust. Se retin 2 fire patrunjel pentru servire, iar restul il tocam marunt, marunt. Se amesteca cu...
Pestele se spala se condimenteaza si se lasa doua ore sa prinda gust apoi se pune pe un gratar incins in prealabil si se lasa suficient sa fie bine facut. Pestele se orneaza cu feliute de rosii, ardei si lamaie.Se serveste cald cu garnitura de cartofi natur sau legume dupa preferinta. Pofta...
Se curata crapul, se spala bine si se taie in doua. Se piseaza usturoiul, se adauga sare si se freaca cu ulei pana se obtine o pasta. Se adauga in pasta, piper si boia. Crapul se aseaza in tava (cu pielea in jos), se unge cu pasta obtinuta mai sus, se adauga apoi sucul de rosii si se...
Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru. Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti...
Se pune orezul la fiert, iar spre final se adauga sare, zahar si otet. Asteptati sa se raceasca. Am asezat pe rogojina de bambus o foaie nori, pe foaia de nori am intins orez uniform, am adaugat somon taiat bucati mai lungi, castravete si morcov, apoi am rulat. Cu un cutit umezit am taiat...
Taiem salota sau ceapa si maslinele in feliute foarte subtiri si le calim in 2-3 linguri ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam fileurile de ansoa scurse bine de uleiul in care au fost conservate si amestecam pe foc mic inca 2 minute,Scurgem tonul foarte bine si-l desfacem in mici...
Orezul se spala si l punem la fiert cu 1 ceapa,ardeiul,pastarnacul toate taiete foarte mici sau date prin robot,adaugam sare ,foi de dafin ,3 linguri ulei si putin piper,pana ce fierbe orezul curatam ceapa,o tocam marunt si punem la calit cu uleiul ramas,adaugam morcovii taiati marunt si...