Mancaruri
Pagina 34 din 58
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in...
Frunzele de viţă se opăresc. Ceapa se răzuieşte, se căleşte puţin, se adaugă orezul spălat, pătrunjelul verde şi mărarul tăiat mărunt. în alt vas se prăjeşte usturoiul zdrobit şi carnea, în puţin ulei. Se amestecă ingredientele, la care se adaugă condimente...
Se curata ciupercile, se presara cascaval peste ele/ se umplu cu cascaval, se aseaza intro tava si se baga la cumptor pentru aprox. 15-20 min. Cand ciupercutele sunt apropape gata, se taie legumele si branza. Se taie 2 rondele de ardei gras, se aseaza intr-o tigaie incinsa. In interiorul...
Se prepară mămăliga după reţeta clasică, astfel încât să fie mai tare. Cârnăciorii tăiaţi rondele și baconul tăiat feliuţe subţiri se prăjesc puţin. Telemeaua și cașcavalul se rad pe o răzătoare mică. Într-o tavă se pun cubuleţele de unt, apoi un...
Foile de varza se spala,si se mai lasa in apa cca 20-30 de minute. Carnea se amesteca cu condimente, sare, piper, cimbru, rozmarin ceapa tocata, cartoful crud ras pe razatoarea mare si orezul spalat foarte bine . Foile de vara se umplu cu compozitia de carne iar frunzele ramase se toaca...
Se oparesc urzicile curatate in prealabil si se adauga peste ceapa calita deja in ulei de masline. Se adauga putina zeama si se lasa 10 min la foc mediu. Apoi se aduga si cateii de usturoi pisati si oul amestecat cu smantana. Se condimenteaza cu sare si piper. Se fierb spaghetele si peste ele...
Se caleste ceapa si usturoiul taiate fin impreuna cu copanelele de curcan in ulei de masline.Peste care se pune supa de pui si se lasa la fiert.Dupa ce au fiert se adauga rosiile chery si caperele si se lasa la foc mic pana cand rosiile se moaie si se formeaza un sos.Se condimenteaza si si...
Am asezat in forma un rand de mamaliga,carnti taiati buacti si prajiti(nu am pus prea mult carnat ca era foarte picant),un strat generos de branza telemea de oi.Am repetat de trei ori straturile sila cel de deasupra am facut mici locasuri pentru oua Am dat apoi la cuptor la foc mediu 20min.
Pestele se curata bine de solzi,de intestine si branhiile de la cap.Se spala bine,se sareaza si se lasa pana cand zarzavatul din ciorba este fiert. Se fierbe zarzavatul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este...
Fasolea se pune la inmuiat cateva ore in apa calduta,se scurge si se pune apoi la fiert in alta apa calda.Cand este bine fiarta se adauga sare si se mai lasa sa mai dea cateva clocote. Daca a ramas prea multa zeama,mai scurgem din ea si apoi cu un blender putem pasa fasolea,sau prin masina de...
Aluat: drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza. Faina se pune intr-un vas,adaugam sarea,drojdia si apa.Framantam un aluat ca de paine pe care il lasam sa creasca 30-40 min.Umplutura:Varza se taie marunt,se pune intr-o cratita cu ulei incins si se caleste pana se inmoaie.Potrivim de...
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta si o amestecam cu 1-2 lingurite faina.Lasam 10 minute la dospit. Amestecam maiaua cu restul ingredientelor si lasam la crescut 40 min la loc cald. Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40...
Speli varza in mai multe ape sa se desareze, o storci de apa ,apoi o tai fidelute si o calesti in ulei impreuna cu ceapa taiata marunt.Cand varza este bine patrunsa,adaugi foiile de dafin,cimbrisorul ,mararul uscat ,piperul boabe ,dupa gust,pasta de rosii si o introduci in cuptorsa scada si...
Se spala limba,se pune la fiert dupa care se curata si se taie cubulete sau felii subtiri.Se toaca o ceapa marunt se undeste adaugam limba si un pahar de zeama,in care a fiert aceasta.Taiem si ardeii capia ii adaugam ,dupa ce au fiert dam deoparte de pe foc punem smantana ,usturoiul ,mararul...
Decojim rosiile si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara sa le dezghetam) si le lasam pana scade toata apa pe care o lasa,apoi stingem cu cele 2 linguri de...
Se curata cartofii si se taie cuburi ,se spala si se pun la fiert,se toaca morcovul ,ceapa,dovlecelul si se pun si ele la fiert.Cand sunt fierte se amesteca bine ouale cu 2 litri de iaurt si se in oala la fiert peste cartofi si se mai trage un clocot ,doua,dupa ce se opreste din fiert se pune...
se iau prunele si se fierb in apa cu zahar pana cad de pe sambure si apa devine ca un sos , separat se face mamaliga , se mananca cu mamaliga.e super bun o reteta ce o mancam la tara in moldova :)
1.Se scoate carnea de pe os cu un cutit ascutit,apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita marunta. Painea veche se inmoaie in apa rece apoi se preseaza in maini pana eliminam pe cat posibil apa. Mararul se taie marunt,usturoiul curatat se zdrobeste bine. Se amesteca carnea tocata de...
Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele hrănitoare care vor da gust şi aromă ciorbei. În acest timp, zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute cu...
1.Se amesteca carnea tocata cu un praf de sare,cu orezul bine spalat,cu ceapa tocata marunt,cu condimentele,cu verdeata tocata marunt,cu pasta de tomate,pana obtinem un amestec omogen 2.Varza murata se spala cu apa rece apoi se desprind foile de frunza ,se taie potrivit de mari,mijlocul...