Cauta in 21.052 retete

Sarmalute

Ingrediente

frunze de varza acra , 1 kg carne tocata amestec , 1 cana de orez,1 ceapa alba, 300 grame kaiser, 2 cartofi mici,1 cana bulion, cimbru , rozmarin , sare, piper

Mod de preparare

Foile de varza se spala,si se mai lasa in apa cca 20-30 de minute. Carnea se amesteca cu condimente, sare, piper, cimbru, rozmarin ceapa tocata, cartoful crud ras pe razatoarea mare si orezul spalat foarte bine . Foile de vara se umplu cu compozitia de carne iar frunzele ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul oalei de lut ,peste care se aseaza sarmale si kaiserul iar deasupra se toarna o cana de bulion si 2-3 cani de apa( in functie de oala ) . Oala de lut se aseaza in cuptor la foc mic pentru 3 ore . Se serveste cu smantana si ardei iute .

Reteta trimisa de karmen_kk.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod