Mămăligă cu cârnaţi și cașcaval
Ingrediente
1kg mălai 2-3 cubuleţe de unt 150-200 g telemea de oi 150-200 g cașcaval 150-200 g cârnăciori de porc subţiri 150-200 g bacon sare
Mod de preparare
Se prepară mămăliga după reţeta clasică, astfel încât să fie mai tare. Cârnăciorii tăiaţi rondele și baconul tăiat feliuţe subţiri se prăjesc puţin. Telemeaua și cașcavalul se rad pe o răzătoare mică. Într-o tavă se pun cubuleţele de unt, apoi un strat de mămăligă (nu foarte gros). Peste mămăligă se așează un strat de telemea rasă, cârnăciorii prăjiţi și baconul prăjit,cât să acopere toata suprafaţa de mămăligă, apoi se pune un strat subţire de cașcaval ras. Se adaugă deasupra încă un strat de mămăligă și apoi telemea, cârnăciori, bacon, cașcaval, exact în aceeași ordine. Se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se servește caldă.
Reteta trimisa de Dedicut.