Mancaruri
Pagina 32 din 58
1. Pentru inceput, pastravul curatat si eviscerat se pune intr-o tigaie impreuna cu vinul alb sec, 1 lingurita rasa de sare, foile de dafin si atata apa cat sa-l acopere (poza 1). Se pune pe foc mic si se fierbe timp de 10 minute, intorcandu-se la jumatatea timpului, dupa care se scoate...
Pestele il spalam, il curatam de intestine, taiem capul si coada, apoi il taiem in doua pe lungime, il ungem cu putin ulei de masline, il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-un vas termorezistent pe care-l acoperim cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20...
Fasolea se fierbe în apă cu sare pentru 2 minute. Se spală sub jet de apă rece. Foile de orez se înmoaie una câte una în apă rece până devin maleabile. Se așează o bucată de somon spre unul dintre capete. Deasupra se așează fasole verde și fâșii...
Pestele se decongeleaza in lapte sa stea de pe-o zi pe alta. Se sterge bine, se curata, se sareaza si se da prin faina sau malai si se prajeste. Se scurg pe servetele. Servim cu mamaliguta, lamaie sau mujdei.
Spalam puiul ,il taiem bucati si il amestecam cu condimente ,sare dupa gust,ulei,usturoiul tocat ,ceapa tocata si il punem intr-o tava pe care o acoperim cu o folie de aluminiu si o dam la foc mare la cuptor ,din cand in cand mai luam cu lingura ulei din tava si o ungem bucatile de pui ,cand...
Pentru mamaliguta: puneti la fiert 2 litri apa. Cand se apropie de punctul de fierbere, puneti un pic de sare si un praf de malai. Cand incepe apa sa clocoteasca, incepeti sa puneti din malai, in ploaie, amestecand continuu pana la consistenta dorita ( eu o fac ceva mai moale ). In boluri...
Sosul:pisam usturoiul,adaugam putina sare si cateva linguri de ulei,amestecam pana se obtine o maioneza peste care adaugam apoi iaurtul si amestecam. Spalam si apoi scurgem de apa ficateii de pui. Ii punem in tigaia in care am incins putin ulei si acoperim. Lasam sa se innabuse la foc...
Carasul proaspat se curata de solzi,indepartam capul si scoatem intestinele.Se spala bine in apa rece.Presaram condimentele si-l lasam 15 min sa se patrunda bine aroma lor. In timp ce pestele l-am lasat cu condimentele,punem la foc apa pentru mamaliga impreuna cu 1/2 lingurita de sare.cand...
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Ciupercutele se taie felii si se calesc si ele alaturi de ceapa, dupa care se adauga 2 pahare de apa si se lasa pana cand scade apa, dupa care se adauga sare si piper si maslinele. Pregatim si mamaliguta intre timp, dupa cum bine stim....
Spanacul se spala bine si se pune la fiert. De cand a inceput apa sa fiarba, se lasa 8 minute, timp in care adaugam o lingura de faina si una de malai, usturoiul pisat si 2 linguri de ulei. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt. Daca nu a scazut prea...
Se spala bine in mai multe ape dragaveiul, apoi se fierbe in apa circa 15 minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toaca marunt si se adauga sare. Taieteii se pun si ei la fiert in apa cu sare si cand sunt gata, se scurg de apa si se zvanta. Intr-un vas termorezistent, punem un strat de...
Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in untul topit impreuna cu uleiul.Adaugam spanacul inghetat si o cana cu apa si lasam sa fiarba pana se dezghetata tot spanacul.Faina o amestecam cu laptele si o turnam peste spanac,amestecam pana cand acesta se ingroasa,condimentam dupa gust cu sare...
Se portioneaza puiul, se pune la fiert in apa cu sare, se curata spuma si dupa 15-20 minute se adauga si legumele (morcovul, telina si pastarnacul) curatate si intregi, impreuna cu boabe de piper. Se lasa pana sunt gata legumele, iar puiul trebuie sa fie patruns si fraged. Cand s-au fiert si...
Pentru inceput, pregatim pestii, ii spalam, ii curatam de solzi, de branhii, scoatem intestinele, le taiem capetele, ii scurgem de apa, ii punem pe o farfurie, apoi ii dam cu sare grunjoasa si ii lasam la frigider, timp in care ne ocupam de legume. Curatam legumele (morcovul, ceapa, telina si...
Felia de paine se prajeste foarte putin cu unt,apoi se scoate pe o farfurie,se taie rosiile cubulete,ceapa marunt si un catel de usturoi tocat si se calesc 10 min in tigaia in care am prajit painea,se asezoneaza cu sare si piper.Cand este gata se adauga peste felia de paine,dupa care se...
Speli puiul, il cureti si il portionezi. Il pui la fiert in apa rece usor sarata si indepartezi spuma care se formeaza. Intre timp, cureti legumele si le tai astfel: ceapa solzisori, ardeiul si rosiile in cubulete, cartofii in cuburi mari. Razi morcovul. Cand carnea este pe jumatate fiarta,...
Drojdia se dizova in apa calduta si se lasa 5-10 minute. Faina se amesteca cu malaiul si cu sarea si se lasa in mijloc o gropita in care punem drojdia cu apa. Amestecam si framantam. Adaugam apoi, pe rand, uleiul, smantana si porumbul, amestecam si framantam bine, cel putin 10 minute. Lasam...
Se pune fasolea la fiert si se da un clocot doua apoi se arunca apa ,se spala fasolea si se pune din nou la fiert la foc mic cu capac pe oala sa fiarba usor.Separat tocam o ceapa ,doua si o punem la undit cand este aurie se pune carnea taiata bucati,se adauga o canita de apa,condimente,sare...
Am pus ingredientele in masina de paine exact in ordinea asta,am lasat la framantat si dospit,apoi am pus la cuptor, pe o tava cu hartie de copt; dedesupt am pus o alta tava cu apa.Am lasat la foc potrivit pt. aprox 45 de min.
Se curata si se spala bine pestele, se sareaza si se pipereaza dupa gust pe toate partile si se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline. Inauntru pestelui si deasupra se pune ceapa taiata rondele, usturoiul taiat felii, rosiile si lamaile taiate felii. Se amesteca sucul de rosii cu vinul si...