Mancaruri
Pagina 36 din 58
Crevetii se pun la marinat in zeama de lamaie, potocale si sare timp de 2 ore. Se scot se pun la fiert in apa oparita cca.10min si apoi se pun la prajit in unt topit. Se lasa 5 min. pe o parte si inca 5 min. pe cealalta parte. Se servesc calzi pe platou de portocale.
Peste carnea taiata fasii se adauga unt si usturoi, se ruleaza si se prinde cu ajutorul unei scobitori. Se unge tava cu ulei si se introduce la cuptor cca. 60 minute la foc moderat. Legumele se pun la calit si se lasa cca.30 min. Pofta buna!
Se fac la gratar - mediu - maruntaiele.Se servesc cu cartofi prajiti dati cu cascaval ras.Un vin negru demisec sa nu lipseasca.Sampania merge si mai bine.Zarea brut este ok
Se taie pieptul de pui in felii subtiri,se presare sare si piper pe deasupra. 4 oua se bat intr-un castron cu putina sare si piper,se adauga treptat faina,apa minerala si se amesteca pana se obtine o consistenta cremoasa,fara cocoloase. Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga,apoi...
Se face maiaua,se amesteca cu faina ,maslinele ,oregano si busuiocul se da la dospit o jumate de ora.Dupa dospire se intinde o foaie si cu forma de inima se decupeaza ,se pun in tava se dau cu ou,cascaval si oregano pe deasupra se mai lasa la dospit inca un sfert de ora si se coc.
se pune la fiert ciupercile apoi,se adauga smantana...etc...
Proportia apei este stricta 1:3. Pentru 600 g de orez am folosit 1800 ml apa pe care am pus-o la fiert cu cele 4 cuburi de concentrat de supa de peste. Cand a inceput sa fiarba am stins focul. Se pune ulei intr-o tigaie (de preferat care nu lipeste) dupa care se prajesc pe rand: mai intai...
Proportia apei este stricta 1:3. Pentru 600 g de orez am folosit 1800 ml apa pe care am pus-o la fiert cu cele 4 cuburi de concentrat de supa de peste. Cand a inceput sa fiarba am stins focul. Se pune ulei intr-o tigaie (de preferat care nu lipeste) dupa care se prajesc pe rand: mai intai...
- pieptul de pui se spala,se taie felii si se sareaza - legumele si fructele se taie bucati - se caleste carnea in uleiul incins pana cand prinde putina culoare - se adauga legumele si fructele si se calesc pana cand se inmoaie - se adauga apa,se acopera cu un capac si se fierb inabusit cca...
Pestele se face file , se condimenteaza si se pune la cuptor pentru 30 minute. Dupa primele 15 minute se intoarce pentru a se rumeni si pe partea cealalata. Intre timp se pun legumele la fiert, separat, in ordinea in care acestea fierb mai greu (cartofi circa 15-20 minute), morco(10 minute)...
Preincalzim cuptorul la 200°C. Incingem uleiul intr-o tigaie, apoi punem prazul si cartofii. Calim10 min, punem baconul si mai prajm 5 min.
Scoatem si dam deoparte amestecul.
Punem macroul afumat in tigaie, adaugam laptele si frunzele de dafin, lasam sa dea in clocot si fierbem la...
Ai poftă de o reţetă delicioasă cu carne de miel? Vezi cât de simplu poţi să faci un cotlet de miel la cuptor cu o garnitură de legume şi diverse mirodenii potrivite.
Încearcă o reţetă delicioasă din bucătăria mexicană, care te va face cu siguranţă să-ţi lingi degetele!
Când ţi-e poftă de ceva sărat şi vrei să eviţi cu orice preţ snacksurile nesănătoase, prepară-ţi rapid o gustare din peşte sărat şi afumat, cu un gust uşor picant. Iată reţeta:
Sorin Bontea, unul dintre juraţii de la „Master Chef“, ne-a mărturisit care este una dintre reţetele sale preferate şi cum se prepară aceasta.
Încearcă un preparat delicios, cu influenţe asiatice
Încearcă o reţetă ideală pentru postul Crăciunului. Ciupercile înlocuiesc cu succes carnea, prin consistenţa lor. Iată cum să o prepari:
Încearcă o reţetă sănătoasă şi delicioasă, de post. Lintea conţine fibre, proteine vegetale şi magneziu, ceea ce te ajută să treci mai uşor peste perioadele de post sau de dietă. Iată cum să o prepari:
Această reţetă este formată din carne la grătar, servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Iniţial, fajitas a fost gătită doar din carne de vită, însă cu timpul a început să fie folosită şi carnea de pui sau de porc.