Reţetă mexicană: fajitas cu vită
Această reţetă este formată din carne la grătar, servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Iniţial, fajitas a fost gătită doar din carne de vită, însă cu timpul a început să fie folosită şi carnea de pui sau de porc.
Ingrediente
350 gr muşchiuleţ de vită
1 ceapă
2 ardei
2 linguri condiment mexican
1/2 linguriţă piper
sare
4 linguri ulei
3 tortilla
Mod de preparare
Dificultate: medie
Muşchiuleţul de vită se taie perpendicular pe fibră, în fâşii groase cât un deget, după care se pune câte o linguriţă de sare pe fiecare bucăţică de carne. Se condimentează pe ambele părţi cu o lingură de condiment mexican şi se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ o oră.
Ardeiul gras şi ceapa se taie în felii subţiri şi se pun într-un bol, unde se toarnă piperul, uleiul şi cealaltă lingură de condiment mexican. Se amestecă bine şi se lasă la frigider timp de o oră.
După ce a fost lăsată la temperatura camerei, carnea se pune la prăjit într-o tigaie grill, unde trebuie lăsată aproximativ trei minute pe fiecare parte.
Odată ce carnea a fost prăjită, în tigaia grill se pun legumele şi se lasă pentru 15 minute la foc mediu, amestecând din când în când.
Pe fiecare tortilla se aşază ardeii graşi şi ceapa, iar apoi carnea.