Mancaruri
Pagina 35 din 58
Cine nu a mancat mamaliga in straturi sau in paturi de la bunica, a trait degeaba. Si cine nu a facut-o, nu stie ce pierde. In primul rand, datina si obiceiurile strabune, retetele noastre romanesti. Si, in al doilea rand, identitatea. Apa curge direct de la robinet, faina de malai doar...
Cu ambele bunici din Bihor, aproape de granita cu Ungaria, cum sa nu prepare si sa ne placa la nebunie gulasul?? Se taie carnea bucati potrivite, carnatul felii si baconul, fara soric, bucatele. Se pune o tigaie wok la incins, se arunca baconul la sfarait, pana isi lasa untura, apoi carnea si...
Bunica facea varzarile simple, dar eu le-am dat un gust in plus cu kaiser ;-) Intr-o adancitura facuta in faina cernuta se sfarma drojdia marunt, se toarna putin lapte caldut(cam 70 ml), zaharul si asteptam cateva minute sa creasca maiaua. Apoi spargem ouale, untul tinut la temp. camerei(eu...
Doar bunicile mele din Bihor faceau placinte coapte pe vatra cu cartofi sau varza, uneori cu branza dulce si doamneee, bune mai erau! Dupa ce bunicile mele s-au stins, tatal meu a inceput sa le prepare si astfel am invatat de la el. Si fiului meu ii plac mult, deci stacheta merge mai departe...
Dacă îţi place carnea de vită trebuie să faci o ciorbă delicioasă cu multe legume care să-ţi iasă ca la mama acasă. Îţi recomandăm o reţetă simplă şi utilă!
Se prepara o maia din drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina, apoi se lasa la dospit 30-40 de minute, la loc caldut, pana se dubleaza ca volum. Se amesteca maiaua cu restul de faina, se adauga ouale batute, restul de lapte caldut, in care s-a dizolvat zaharul si...
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi...
Se taie un iepure mare si gras si se curata foarte bine,apoi se portioneaza si se pune intr-un vas peste care adaugam vinul alb,condimentele,piper,foi de dafin,usturoiul tocat marunt ,ceapa taiata in patru,uleiul,sare si lasam vasul la rece de seara pana dimineata ,apoi il bagam la cuptor...
Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul gras. Apoi se adauga carnea taiata in cubulete. Se lasa pana cand carnea devine albicioasa. Se pune sare, piper (fiecare dupa cum va place), pasta de rosii amestecata cu un pic de apa. Apoi se adauga apa pana ce se acopera carnea si se lasa la fiert pana...
Se taie carnea bucati potrivit de mari si se pun intr-un vas la fiert cu ulei daca carnea nu are suficienta slanina sa poata lasa untura pentru prajire,se adauga o ceapa,o capatana de usturoi ,piper ,foi de dafin si sare dupa gust si se lasa la foc potrivit cu capac pe vas sa se patrunda bine...
Ne-am intalnit intreaga familie si am pregatit o friptura a la bunica la ceaun si i-am servit cu cartofii. Cartofii se spala,se fierb in coaja,dupa care se taie.Prajim ceapa in 3 linguri ulei.(puteti sa puneti si mai mult,daca doriti mai unsi. Adaugam ardeiul rosu taiat marunt,si paprika....
Se fierbe bine fasolea(se schimba apa de 3 ori),intr-o tigaie calim usor ceapa si o adaugam si pe ea la fiert,dupa ce fierbe bine adaugam 2 linguri de secretul gustului si 2 frunze de dafin si lasam sa fiarba.Apoi dupa ce a fiert bine si zeama devine tulbure adaugam si bulionul si bagam...
Avantajul acestei retete este, ca fiptura si garnitura se pregatesc, in acelasi timp. In plus, prepararea este usoara, iar aroma, cu totul speciala. Mod de preparare: 1. Curata bine pulpa de miel, de pielite si grasimea in exces, sareaz-o cu sare grunjoasa, apoi, maseaza carnea pana ce se...
Mod de preparare: Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărează şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o...
Dupa ce am spalat pasarea foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand cocosul a fost aproape fiert am adaugat peste el ceapa si radacinoasele curatate,spalate si taiate cubulete.Dupa 10 minute am pus ardeiul taiat si rosiile .Le-am lasat sa dea in cateva clocote si...
Carnea de caprioara am desfacut-o de pe os,am spalat-o bine,am lasat-o in apa rece cam 3 ore,dupa care am scos-o,am sters-o cu un servet uscat si am condimentat-o bine. Am asezat carnea in tava in care am pus putin ulei si un pahar de apa,feliile de usturoi si boabele de piper rosu. Am...
Saram si piperam potarnichiile pe interior si exterior. Restul condimentelor le amestecam intr-un castronel (sau mojar) si le pisam putin. Condimentam potarnichiile pe exterior si interior si le rumenim pe toate partile în ulei de masline încins amestecat cu putin unt. Adaugam si...
Se pune putin ulei in tava dupa care se taie una din cepe si un morcov marunt. Ciocanele de pui se condimenteaza cu sare, piper, boia si se aseaza in tava. Apoi se taie cartofii cubulete si se aseaza in tava, in jurul ciocanelelor. Apoi morcovul si ceapa ramasa se taie rondele si se aseaza...
Preparare: Curăţaţi şi tăiaţi puiul în cuburi potrivit de mari. Spălaţi bine midiile dacă sunt întregi. Tocaţi ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ardeii julienne. Pregătiţi o tavă încăpătoare pentru toate ingredientele. Încingeţi într-o tigaie 2-3...
SE SPALE PIEPTI DE PUI SE PUN INTR-UN CASTRON DEOPARTE -SE DA DRUMU LA CUPTOR SE CURATA ARDEIUL GREAS ROSU;ARDEIUL GRAS VERDE SI ARDEIUL GARAS GALBEN SE CURATA CEAPA VERDE SE SPALA CEAPA VERDE SI ARDEI SE IA BRINZA DE BURDUF SE PUNE INTR-UN CASTRON SE PUNE CHIMEN SI MARAR VERDE TOCAT SE PUN...