Gulas cu carnati in paine
Ingrediente
500g carne de porc(muschi, carnati, bacon), 1 ceapa mare, 1 praz, 1 morcov, un ardei gras verde, un ardei rosu, 3 cartofi, 1 lingura boia dulce, 1/2 lingurita chili rasnita Koranyi, 2 linguri pasta de ardei iute, 1 foaie de dafin Kotanyi, oregano uscat, patrunjel verde, piper cu usturoi Kotanyi, condimente pentru carnea de porc Kotanyi, o paine neagra cu seminte de 500g.
Mod de preparare
Cu ambele bunici din Bihor, aproape de granita cu Ungaria, cum sa nu prepare si sa ne placa la nebunie gulasul?? Se taie carnea bucati potrivite, carnatul felii si baconul, fara soric, bucatele. Se pune o tigaie wok la incins, se arunca baconul la sfarait, pana isi lasa untura, apoi carnea si la sfarsit, carnatul. Se adauga ceapa tocata marunt si se continua rumenirea pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga morcovul si ardeii taiati cubulete, prazul-partea alba-taiata rondele, si se lasa pana se distuie, apoi se adauga cartofii taiati bucati mari. Se presara boiaua dulce, chili, foaia de dafin, o lingura de condimente pentru porc, apoi apa cat sa acopere bine ingredientele. Se lasa sa fiarba sub capac, la foc potrivit, pana se inmoaie cartofii. Se adauga pasta de ardei iute, oregano uscat,piper cu usturoi Kotanyi, dupa gust si se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote. Se taie un capac painii, se scoate cu grija miezul din interior, se umple cu gulas si se serveste presarata cu patrunjel uscat si oregano. Am ornat cu foi de dafin si praz verde. Ioi istenem, ce bunaciuneeeeeee...:P
Reteta trimisa de liana10.