Cauta in 21.052 retete

Potarnichii inabusite

Ingrediente

3 potarnichii 3 linguri ulei de masline 3 lingurite unt ramurele rozmarin 1 lingurita boia 1catel de usturoi 1 cana vin rosu, caldut 1/2 lingurita chili ienibahar coriandru salvie piper sare

Mod de preparare

Saram si piperam potarnichiile pe interior si exterior. Restul condimentelor le amestecam intr-un castronel (sau mojar) si le pisam putin. Condimentam potarnichiile pe exterior si interior si le rumenim pe toate partile în ulei de masline încins amestecat cu putin unt. Adaugam si ramurele de rozmarin. Adaugam vinul caldut, mai întoarcem de pe o parte pe cealalta pasarile pîna vinul scade putin (cateva minute). Am transferat potarnichiile într-un vas de sticla termorezistenta (cu capac) preîncalzit si dam la cuptor aproximativ 40-45 de minute la 150°C. Dupa acest timp, am îndepartat capacul vasului, le-am mai stropit cu sosul de vin si le-am lasat la 200°C timp de 10 minute. Sosul de vin care a ramas in tava, il strecuram si il punem la masa langa potarnichii pentru ca este delicios. Am servit cu cartofi sarladaise.

Reteta trimisa de mykyduta.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod