Cauta in 21.052 retete

Paella cu pui şi fructe de mare

Ingrediente

500 grame de creveti prefierţi 12 midii 400 grame de carne de pui dezosată 200 grame inele de calmar (calamar) 5 linguri de ulei de măsline 4 căţei de usturoi 1 frunză de dafin 1 ceapă albă 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 1 roşie mare 1 pahar de mazăre congelată 1 linguriţă de şofran 1 lingură rasă de boia de ardei dulce 1 litru supă de peşte sau pui 250 ml vin alb sec 500 gr orez

Mod de preparare

Preparare: Curăţaţi şi tăiaţi puiul în cuburi potrivit de mari. Spălaţi bine midiile dacă sunt întregi. Tocaţi ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ardeii julienne. Pregătiţi o tavă încăpătoare pentru toate ingredientele. Încingeţi într-o tigaie 2-3 linguri de ulei şi rumeniţi bucăţile de pui. Adăugaţi ceapa tocată şi usturoiul şi, la final, şofranul şi boiaua. După ce s-au rumenit, transferaţi-le în tavă. Sotaţi midiile în tigaia acoperită până se deschid. După ce s-au deschis, transferaţi-le în tavă. Adăugaţi în tavă roşia tăiată mare (fără sâmburi), inelele de calamar, orezul spălat, supa şi vinul. Amestecaţi bine ingredientele, adăugaţi o foaie de dafin şi introduceţi tava la cuptorul încins la 170 de grade pentru 40-45 de minute până când toată supa s-a evaporat. În ultimele 15 minute adăugaţi boabele de mazăre fără să amestecaţi prea tare în paella. Paella se serveşte fierbinte, proaspăt scoasă din cuptor, cu sferturi de lămâie lângă. Pentru o paella de efect, folosiţi câţiva creveţi mari, întregi, pentru decorare. Adăugaţi-i în a doua jumătate a procesului de preparare şi evitaţi amestecarea acestora – la fel ca şi a midiilor dacă folosiţi unele întregi – cu restul ingredientelor.

Reteta trimisa de fireman_mil.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod