Mancaruri
Pagina 33 din 58
Se toaca cepele si se pun la calit intr-o lingura de ulei in tigaia de prajit; se oparesc rosiile pentru a indeparta pielita mai usor, se taie bucatele mici; cand ceapa e aurie, se adauga rosiile si se amesteca din cand in cand, lasandu-le sa fiarba la foc potrivit; cand compozitia este...
Se caleste ceapa si usturoiul taiate fin impreuna cu copanelele de curcan in ulei de masline.Peste care se pune supa de pui si se lasa la fiert.Dupa ce au fiert se adauga rosiile chery si caperele si se lasa la foc mic pana cand rosiile se moaie si se formeaza un sos.Se condimenteaza si si...
Dupa cum am spus deja, am convingerea ca ar fi mers fara probleme pana la 300 de grame de sfecla rosie, dar nu am avut mai multa. Am scurs, asadar, sfecla (din salata) de lichid, am pus-o in blender impreuna cu catelul de usturoi si 1 ou intreg si am maruntit-o pe cat posibil. Am pus pasta de...
Se curata pestele,se taie bucati se sareaza si se dau prin malai si se pun la prajit in ulei incins.Usturoiul se curata si se piseaza marunt,se pune un pic de sare si un pic de apa si se mesteca foarte bine.Intr-un vas se pune 1 l.apa cu putina sare si o lingura de malai si se lasa sa...
Se incinge uleiul intr-o oala nu foarte mare si se prajeste carnea taiata bucati pana se rumeneste. Se scoate carnea din oala si se lasa deoparte. Se adauga la calit ceapa taiata julien pana se inmoaie dupa care se pune carnea la loc in oala, se adauga si usturoiul strivit sau tocat si se mai...
-Se amesteca faina cu untura intr-un castron apoi in mijloc se pune laptele caldut cu drojdia dizolvata,oul,sarea si se amesteca energic pana avem un aluat ferm. -Separat jumarile se macina cu masina de carne apoi se amesteca cu piper si sare dupa gust rezultand o pasta. -Aluatul se lasa la...
Ficateii se spala , se curata de pielite si se pun in lapte rece pentru 30 min. Ceapa se taie marunt , o calim apoi adaugam ficateii de pui si lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti. Se adauga bulionul, vinul, usturoiul si 50 ml apa calda , se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul....
Calim ceapa tocata marunt, adaugam apoi usturoiul taiat, carnea bucati si boiaua. Punem supa fierbinte atat cat sa acopere putin carnea dupa care adaugam treptat spanacul spalat si taiat mai mare.Puteti sa-l lasati intreg daca va place sa simtiti spanacul in lingura. Odata ce s-a inabusit...
Dupa cum o sa observati in imagini, am pregatit un vas de lut in care am adaugat untul topit si am taiat rondele fiecare leguma si le-am asezat uniform. Am inceput cu cartofii, urmati de morcov, gogosar, vanata, dovlecelul, prazul, apoi am presarat cu sare si busuioc si am asezat rondelele de...
Se curata ceapa si se toaca marunut si se pune la undit cu uleiul si cu prazul tocat marunt,cand ceapa este undita adaugam peste ea pasta de tomate si lasam cateva minute sa se patrunda si punem aceasta compozitie peste orezul care in prealabil a fost spalat si pus cateva minute la...
Ouale se bat intr-un castronel impreuna cu un praf de sare si unul de piper. Rosiile se spala si se taie in sferturi. Intr-o tigaie se incinge la foc mediu o lingura de ulei de masline si apoi se adauga untul, rosiile cherry, un praf de sare si unul de piper. Se joaca usor toate in tigaie...
Prajiti snitelele de vitel intr o tigaie ,apoi taiati le in cuburi mici. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatim sosul:intr o oala mica,topiti untul,apoi adaugati faina.Turnati laptele,putin cate putin,apoi condimentati cu sare si piper,dupa gust.Continuati sa amestecati la foc mic,pana...
Intr-un vas se fierbe carnea cu piper ,condimente ,sare dupa gust ,2-3 catei de usturoi si separat intr-un ceaun punem ceapa tocata marunt la prajit cu ulei,cand ceapa este aproape aurie adaugam peste ea ficatul de pui si il lasam sa se patrunda foarte bine,cand este bine patruns adaugam...
Pulpele se sareaza si se pipereaza si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-au rumenit, adaugam o lingurita de paprica si o cana si jumatate de apa, apoi lasam sa fiarba circa 30 de minute, pana se patrund bine pulpele. Dupa 15 minute adaugam patrunjelul tocat marunt. Spre final se...
Reteta de la bunica: Tochitura din organe de porc si muschiulet de porc pe pat de mamaliguta Ficatul si inima se spala bine si se curata de sange. Se taie apoi bucatele. La fel si muschiuletul de porc. Se caleste ceapa. Se adauga apoi carnea si organele de porc taiate bucati potrivite. Se...
Se pregateste carnea de porc asezonand-o cu sare,piper,condimentele ,cimbrul si se lasa la marinat 20-30 minute. In acest timp se calesc ciupercile impreuna cu ceapa timp de cateva minute. Se pune carnea peste o folie alimentara pentru a o putea rula mai bine si se aseaza un strat de cascaval...
Mai intai pregatesti varza. O speli cu apa calduta, apoi incepi sa desfaci frunzele una cate una si sa le tai cotorul, astfel incat sa pastrezi numai partea subtire a frunzei. In functie de cat de mari vrei sa faci sarmalele, frunza o tai in doua sau in patru. Pui frunzele intr-un vas cu apa...
Blat: Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma; Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se...
Dezosam puiul dupa priceperea si indemnarea fiecaruia,incepand de la piept in interior si lasandu-i aripile intregi; Pregatim o omleta in modul urmator: calim dovlecelul taiat felii impreuna cu ardeiul gras,adaugam patrunjel,scurgem uleiul,amestecam cu ouale batute bine;Incingem o tigaie si...
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in...