Pate de casa
Ingrediente
1 kg.carne de porc slaba,1 kg.ficat de pui,4-5 cepe mari,piper dupa gust sare dupa gust,ulei- 100 ml,2-3 catei de usturoi,condimente universale.
Mod de preparare
Intr-un vas se fierbe carnea cu piper ,condimente ,sare dupa gust ,2-3 catei de usturoi si separat intr-un ceaun punem ceapa tocata marunt la prajit cu ulei,cand ceapa este aproape aurie adaugam peste ea ficatul de pui si il lasam sa se patrunda foarte bine,cand este bine patruns adaugam carnea de porc tocata jumari marunte si mai lasam un pic la prajit sa captete si carnea gust de ceapa,apoi punem vasul la rece.Cand s-a racit ,punem la scurs compozitia si cand este scursa bine o dam de doua ori prin masina de carne si mai apoi o amestecam cu un pachet de unt,daca mai trebuie mai adaugam un pic de sare dupa gust.
Reteta trimisa de abetina.