Fel principal cu carne de vitel
Ingrediente
25g pesmet 4 bucati de snitel de vitel gatite dinainte si taiate in bucatele mici 2 felii jambon taiat bucati sau sunca 100g branza rasa(poate fi folosit si svaiter) patrunjel tocat 3 oua 10g unt(pt uns forma) pt sos: 20g unt,20g faina,250 ml lapte rece,1/2 lingurita de sare
Mod de preparare
Prajiti snitelele de vitel intr o tigaie ,apoi taiati le in cuburi mici. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatim sosul:intr o oala mica,topiti untul,apoi adaugati faina.Turnati laptele,putin cate putin,apoi condimentati cu sare si piper,dupa gust.Continuati sa amestecati la foc mic,pana cand compozitia devine cremoasa.Luati o de pe foc si lasati o sa se raceasca. Puneti laolalta cuburile de snitel,jambonul,branza,patrunjelul,sosul si pesmetul.Apoi cand,amestecul este rece, adaugati 3 galbenusuri si amestecati bine. Chiar inainte de a pune compozitia in cuptor,bateti spuma cele 3 albusuri si incorporati le putin cate putin in compozitie. Intr un vas iena,uns cu unt,puneti toata compozitia formata. Coaceti timp de 15-20 d de minute,la 180 de grade. Compozitia este pentru 6 persoane si se serveste imediat.Este esential ca sa fie fierbinte cand este servita,fiindca are o structura asemanatoare cu un sufleu.Pofta buna:)
Reteta trimisa de adinela.