Mancaruri
Pagina 29 din 58
Prima data taiem fileurile de peşte bine spălate şi curăţate. Le asezonam într-un castron cu un pic de vin şi în acelaşi taiem fin patrunjelul, maghiran, usturoiul şi ceapa si punem totul pe peşte. Acum puteţi Preincalzi cuptorul la 200. Se pune fiecare bucată de peşte...
se curata pestele . se aseaza in tava , si peste se presara condimente , se tai rondele legumele si se fierbe in suc de rosii. timp de 25 min . dupa care se scoate si se servete clad garnitat cu salata de legume, pilaf de orez sau piure dupa preferinta.Pofta buna
Se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in 50 ml de ulei incins. Se adauga o cana de bulion si 2 cesti de apa si se lasa pana cand mai scade sosul. Intre timp ne ocupam de spaghetti pe care le pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand a mai scazut sosul nostru, adaugam...
P.S: Puteti folosi in loc de pastrav, stiuca sau salau. Mod de preparare: Pentru inceput, pregatim pestii, ii spalam, ii curatam de solzi, de branhii, scoatem intestinele, le taiem capetele, ii scurgem de apa, ii punem pe o farfurie, apoi ii dam cu sare grunjoasa si ii lasam la frigider, timp...
Incepem cu cartofii; ii spalam, ii curatam, ii spalam iar, ii taiem rondele si ii punem intr-o tava la cuptor, in care am pus cam 100 ml de ulei. Ii lasam circa 30 de minute, dar cu 15 minute inainte sa fie gata tocam marunt cateva frunzulite de rozmarin, ii saram si ii piperam. Scoatem...
Tai pestele batoane groase de 3-4 cm si lungi de 6-7 cm, le condimentez, le tavalesc prin faina si le prajesc in ulei de masline. Lamaia o razuiesc pe razatoarea mica si pastrez coaja pentru servire. Apoi o storc bine. Cand sunt aproape gata batoanele de peste, torn peste ele sucul de la o...
Este cunoscut faptul că peştele este foarte sănătos, fiind, de altfel, şi cel mai recomandat aliment. Îţi propunem aşadar delicioasele rulouri de peşte cu legume, pe care le poţi prepara oricând, chiar şi în timpul posturilor. Mod de preparare: Căleşte legumele...
1. Se spală păstrăvii în 3-4 ape, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi usturoi măcinat. Se acoperă şi se lasă aproximativ o oră la macerat. 2. Se curăţă fasolea, se rupe şi se pune să fiarbă în apă cu sare....
Pe jarul gata facut asezati busteanul (nu e o reteta de facut acasa ). Se cresteaza bibanii la baza operculelor si la 1 mm in fata anusului. Se scot branhiile si odata cu ele toate organele interne. Daca operatiunea esueaza, scoateti organe interne cu degetul sau cu un betisor. Clatiti pestii...
Se spala, se curata si se taie pestele in bucati, se pune in tava unsa bine cu ulei, se adauga rosiile cuburi, usturoiul, ceapa taiata, sare si piper, verdeata si lamaia feliute. Se lasa la cupor cu folie de aluminiu 1 ora, pana prinde crusta. Se serveste cu mamaliga calda! Pofta buna!
Se eviscereaza pastravii, se spala foarte bine, se condimenteaza cu sare, piper si condiment special pentru peste, se ung cu ulei. Se pregateste din timp gratarul si cand e incins se aseaza pastravii! Se lasa cam 30 minute la fript! Se orneaza cu bucati de lamaie si rosie, taiate felii! Se...
Curatati stiuca de solzi, taiati pe burta si eviscerati-o. Scoateti si urechile si spalati foarte bine pestele. Capul trebuie sa ramana impreuna cu corpul. Incepeti apoi tragerea pielii pestelui de pe carne. Daca este taiata si eviscerata pe burta, dati o mica gaura spre aripioara anala. Prin...
Pestele se curata si se apala bine. Legumele se curata si se toaca fideluta. Se ia o tava incapatoare, se stropeste cu ulei si se aseaza un pat de ceapa tocata. Peste ceapa se pun pestii care au fost presarati cu mirodenii si deasupra se aseaza restul legumelor lasand insa capul pestelui...
Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi ii umplem cu cateva jumatati de rosii, niste ace de rozmarin, putina coaja rasa de lamaie. Intr-un vas termorezistent punem restul de rosii si masline,...
Scrumbiile se cresteaza pe burta , se curata si apoi se spala bine. Se face un amestec din ceapa verde ,usturoi verde,marar,patrunjel,toate tocate marunt care se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie.Scrumbiile se condimenteaza cu sare si piper si...
Am folosit pastrav insa merge si cu alte peste macrou, caras mai maricel, crap, cod, merluciu aproape orice peste cunoscut la noi in Romania. Pentru ca o friptura de peste a cuptor la iasa buna trebuie neaparat sa ai un pasharel de vin, ceva unt si lamaie, astea sunt dupa parerea mea...
Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si patarunjelul. Pestele se acopera cu zeama si se da la frigider pentru doua ore. Se unge o bucata folie de...
Decongelam cotletele si le uscam cu ajutorul unor prosoape absorbante. Punem doua linguri de ulei de masline in tigaie (eu am folosit ulei Monini cu piper). Taiem ghimbirul si usturoiul felii si le rumenim usor. Adaugam untul. Condimentam cotletele, stoarcem peste ele zeama de lamaie si le...
Condimentam pestele si punem peste el uleiul de masline. eu am folosit ulei de masline cu boabe de piper de la Monini. Rumenim pestele in tigaie si cand este aproape gata stingem cu vin alb, il lasam doar cat sa se vapore alcoolul apoi il scoatem. Incingem untul si stingem cu zeama de...
Condimentam fileurile cu sare si piper . Ungem cu usturoiul pisat. Punem pestele pe o folie de aluminiu si stoarcem deasupra zeama de la o lamaie. Impachetam si punem in tava . Dam la cuptor 10-15 minute. Taiem ananasul in doua pe lung si scobim miezul apoi il taiem cubulete mici.(alegeti un...