Mancaruri
Pagina 24 din 58
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare pana furculita intra usor in ei. Se lasa sa se racoreasca, apoi se curata si se taie felii sau cuburi. Se prepara un sos alb urmand instructiunile de aici. Cand sosul e gata se adauga in el mustarul si tarhonul tocat. Se amesteca bine. Se drege de...
Se cresteaza fileul pe partea cu pielea. Se usca foarte bine cu servetele de hartie. Se sareaza si pipereaza pe ambele parti, inclusiv in crestaturi. Se incing bine 3 linguri ulei intr-o tigaie. Se pune fileul in tigaie cu pielea in jos. Se prajeste in jur de 5 minute (pana vedeti pe margine...
Am dezghetat pestele in lapte. L-am scurs si uscat cu servetele de bucatarie ca sa se faca crocant deasupra. L-am dat cu sare si piper pe ambele parti. Am presarat oregano, tot pe ambele parti. L-am stropit cu suc de lamaie. L-am asezat in tava cu hartie de copt cu pielea in sus si l-am...
Se amesteca toate ingredientele si se umplu ardeii copti. Pentru cei care nu au probleme cu stomacul se poate pune putina ceapa tocata foarte fin. Se poate consuma ca apertiv sau garnitura la peste la gratar. Timp Preparare: nementionat Complexitate: redus
Se înmoaie heringul și se spală pentru a îndepărta surplusul de sare. Apoi se taie cubulețe. Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Apoi se curăța și se taie felii.Se taie mărunt ceapa, se dă pe răzătoare cașcavalul și se taie cubulețe șunca. Se...
se pune in tava de cuptor unt topit ,se aseaza bucatile de somon pe tava peste ele se pun feliile de portocale.Se adauga maslinele ,patrunjelul si se sareaza dupa gust.Se lasa la cuptor cca.1 ora la foc mic.Se serveste cald cu pastai calite.
Crevetii se pun la marinat in zeama de lamaie, potocale si sare timp de 2 ore. Se scot se pun la fiert in apa oparita cca.10min si apoi se pun la prajit in unt topit. Se lasa 5 min. pe o parte si inca 5 min. pe cealalta parte. Se servesc calzi pe platou de portocale.
Se spala fileul de peste, se scoate pielea, se taie bucati medii si se aranjeaza intr-o tava de cuptor.Se sareaza si pipereaza dupa gust.Se ung bucatile de peste cu maioneza.Se taie ceapa fideluta si se pune peste maioneza.Peste ceapa se rade cascavalul si se pune tava la cuptor 30-40 de...
Se curata si se spala bine pestele, se sareaza si se pipereaza dupa gust pe toate partile si se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline. Inauntru pestelui si deasupra se pune ceapa taiata rondele, usturoiul taiat felii, rosiile si lamaile taiate felii. Se amesteca sucul de rosii cu vinul si...
Intr-o cratita care merge la cuptor se aseaza pestele spalat si curatat in prealabil, legumele taiate rondele, se adauga patrunjelul, sarea, piperul, foile de dafin si usturoiul, iar la final vinul si supa. Se adauga sucul de lamaie si se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos.
Curatam filetele de peste, le spalam si uscam cu un servet de bucatarie, le asezam in tava unsa cu ulei, iar deasupra asezam feliile de lamaie. Introducem tava in cuptorul cald 200°C timp de 20 minute. Stropim cu putin ulei si le asezam pe platou alaturi de garnitura dorita.
Spalam pestele,il curatam de solzi si il dam cu sare si piper .Punem ciupercila la calit in putin ulei si orezul separat la fiert . Presaram piper si rozmarin peste ciuperci,si un pic de patrunjel.Apoi amestecam orezul fiert cu ciupercile si le punem peste peste intr-o tava.Eu pun hartie de...
Spalam si portionam pestele,il uscam putin cu un sevetel de hartie . Condimentam pestele cu sare ,piper si amestecul special pentru peste.,eu folosesc de la Kotanyi Punem pestele la fript intr-o tigaie antiaderenta si il lasam pe fiecare parte pana cand carnea se face alba si capata o crusta...
1.Salaul curatat de sozi si intestine se spala cu apa rece ,se lasa sa se zvante apoi se cresteaza adanc pe sira spinarii ,se condimenteaza cu sare,piper, busuioc uscat si maruntit si coaja rasa de lamaie si portocala,apoi se lasa cel putin o ora la rece. 2.Legumele congelate se fierb cu un...
.Se lasa sa se marineze bine ,apoi se scoate din marinata si se frige pestele pe gratar.Marinata in care a stat se da in doua trei clocote,se mai adauga putina apa daca este cazul si se adauga in ea cativa catei de usturoi pisat si putin suc de lamaie si se serveste impreuna cu somonul cald...
Se curata stiuca de solzi,.i se scot intestinele si urechile apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea cu un strat subtire de carne. Se caleste in putin ulei,ceapa tocata marunt,ardeiul feliat ,ciupercile taiate marunt,un morcov taiat cubulete...
Se taie castravetii si rosiile felii iar ceapa si ardeii ii taiem rondele. Asezam pe o farfurie,adaugam porumbul si tonul din conserva, asezonam cu sare si piper, zeama de lamaie dupa gust si servim. Ulei nu mai e nevoie sa punem fiindca este suficient cel de la conserva de ton.
Pestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi se scoate si se aseaza intr-un vas de jena sau o tavita.In uleiul in care am prajit pestele,calim putin ceapa taiata solzisori(pana devine sticloasa) apoi adaugam...
Fierbem ouale tari , le curatam si le taiem cuburi.' Cartofii ii fierbem in coaja iar dupa ce se racesc ii curatam si ii taiem Curatam hamsiile si le indepartam capurile apoi le spalam bine. Ceapa o tocam rondele. Punem intr-un castron toate ingredientele, adaugam sare, piper, ulei si...
Bucatile de crap sarat se tin cateva ore in apa rece,care se schimba de cateva ori,apoi se pun la fiert acoperite de apa rece.Se lasa sa fiarba cca 10 minute din momentul clocotirii,apoi se strecoara de apa in care au fiert si se aseaza pe un platou. Cartofii curatati de coaja,spalati si...