Cauta in 21.052 retete

Mancaruri

Pagina 20 din 58
Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spală şi se scurg. Se aşază toate intr-o formă rezistentă la foc, stropindu-le cu puţina margarina topita. Se dau la cuptor pină incep să se moaie. Se toacă mărunt picioarele impreună cu ciupercile mărunte şi cu o ceapă. Se...
Se pregateste maiaua din drojdie,apa calduta si zahar.Se pune faina in castron ,se face o adancitura unde punem maiaua.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini si il lasam la dospit.Dam varza pe razatoare,o frecam cu sare si o punem la calit.Potrivim gustul de sare si piper.Luam din...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. In acest rastimp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, un paharel...
Legumele se curata de coaja, se spala si se taie in fasii subtiri. Se prajesc in tigaia de teflon cu capac, in mai putin de o lingura de ulei, pe foc mic pana cand sunt patrunse. La final se potriveste de sare si piper si se stropesc cu jumatate din sucul de lamaie sau lamaie verde si se...
Se spala bine ghebele in apa rece si se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare .Se fierb cca 30 minute.Se iau de pe foc,se scurg de apa si se clatesc.Ne ocupam de restul legumelor , pe care le spalam,le curatam si le taiem pt a le cali in ulei.Adaugam legumele in tigaia incinsa cu ulei si le...
Se taie dovleceii in doua pe lung si se dau apoi in cateva clocote in apa cu sare. Cat se racesc se prepara compozitia formata din branza data pe razatoare, gris, piper, marar si chimenul pisat putin pentru a-i activa aromele. Se gusta de sare si se adauga dupa gust. Umplem corabioarele si le...
Tăiați roșiile în jumătate și scoateti pulpa, saratile și dati deoparte. Între timp, fierbeți cartofii și preparaticu ei un piuree, adăugând ceapa,calita in putin ulei de masline.Condimentati pireul cu sare piper si unt. Umpleți fiecare gol din rosie cu piure ....
.Se curata cartofii,se taie fiecare cartof in 8 felii.Se pun in oala pe foc,iar cand dau in clocot se lasa sa fiarba 3 min.Se scurg bine.Se pune margarina topita in tava,se adauga cartofii.Se sareaza,pipereaza si se condimenteaza cu rozmarin.Se dau la cupor pentru 30 min.
Toci cepele si le calesti in ulei.Ciupercile curatate si spalate,se taie marunt si se pun peste ceapa.Se adauga si orezul spalat,2 linguri pasta de rosii,sare,marar,piper si o ceasc ade apa.Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez.Lasi amestecul sa se raceasc aapoi se fac sarmalute.Se...
Intr-o cratita punem 2 l apa , sare, piper si punem la foc. Cand a dat in primul clocot se adauga snitelele de soia si se lasa sa fiarba cca 15 min. Dupa fierbere , se scot si se pun intr-o sita. Separat intr-un bol se adauga apa minerala, sare, piper, faina cat cuprinde , astfel incat sa...
Se spala si se curata urzicile si se pun la fiert sa traga doar un clocot,apoi se spala si se scurg bine.Prajim o ceapa si peste ea adaugam urzicile tocate marunt si sare dupa gust si o canita mica de apa si le lasam la prajit pana se termina apa.Punem separat la fiert orezul cu piper,sare...
Gazpacho sau supa rece de rosii Se pun intr-un blender sau intr-un robot rosiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, otet, ulei de masline si feliile de portocale curatate de pielita alba si se mixeaza. Se pune supa in farfurie sau castron si...
Am pus orezul la fiert cu 2 cani de apa si cu sare. Am fiert legumele intregi si apoi le-am taiat cubulete mici, iar ardeiul gras si ceapa le-am calit in putin ulei. Am amestecat orezul cu toate legumele, am condimentat dupa gust si am presarat patrunjel deasupra. Pofta buna!
Spanacul se spala bine si se pune la fiert. De cand a inceput apa sa fiarba, se lasa 8 minute, timp in care adaugam o lingura de faina si una de malai, usturoiul pisat si 2 linguri de ulei. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt. Daca nu a scazut prea...
Ardeii grasi se taie la cotor si se scot samburii, se spala in jeturi de apa Se curata, se spala si se taie ceapa julien. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica; Intr-un vas se pune 300 ml ulei, se pune vasul la foc. Cand uleiul s-a incins se pun ceapa si morcovii si se...
Tai marunt ceapa, tai in doua ciupercile mai mici si in patru bucati pe cele mai marisoare, iar ardeiul, usturoiul si rosia le tai cubulete mici. Calesti ceapa, pana devine aurie, apoi adaugi ciupercile, ardeiul, rosia si usturoiul si pui condimente dupa gust. Adaugi un pahar cu apa si...
Curatam usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta. Adaugam piperul, mustarul si amestecam pana se omogenizeaza. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Apoi ii amestecam cu pasta de mustar. Ii punem intr-un vas uns cu ulei si ii coacem intr-un cuptor...
Curatam ciupercile de codite si le punem intr-un vas cu apa si le vom opari 5 min. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei,adaugam ardeii taiati marunt si coditele de la ciuperci taiate si ele marunt Adaugam orezul care a fost spalat si scurs.Se calesc bine pana cand scade toata zeama lasat de...
Se caleste putin ceapa, se adauga apoi morcovul si ardeiul taiate marunt. Se adauga putina apa si apoi orezul si se continua calirea. Se pun apoi ciupercile si se completeaza cu apa. Se pun apoi boabele de piper, piperul macinat si boiaua. Patrunjelul se adauga la sfarsit.
Se presara putin ulei pe fundul unei tigai,taiem ceapa solzisori si o pune la calit pana se face putin aurie,apoi se adauga morcovii razaliti.Se adauga putina apa sa se inabuse.Apoi taiem ardei si rosiile cubulete si le adaugam in tigaie urmand sa punem sare si piper dupa gust.