Mancaruri
Pagina 16 din 58
Aluatul l-am facut cu masina de facut paine de aceasta data dar se poate face foarte bine si prin framantat manual, ascultand o priceasna bisericeasca si asteptand sa primim inca o data lumina , semn ca o sa avem puterea sa o luam de la capat inca o data si anul acesta. In masina de paine am...
Se spala bine coastele si se curata legumele. Morcovul se taie rondele, ceapa se taie solzisori iar usturoiul se zdrobeste cu cutitul. Despicam coastele fara se le separam total si cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la...
Mai intai se spala carnea,se curata de pielite ,de grasime , se pune in tava si se unge cu mustar si se condimenteaza cu sare si piper ,apoi se adauga menta si rozmarinul.Se cresteaza carnea din loc in loc si se infinge cate un catel de usturoi in interiorul crestaturii apoi se unge cu ulei...
1. INTR-UN CASTRON MIC SE INMOAIE PRUNELE IN VINUL ROSU SI SE LASA DEOPARTE. SE INCALZESTE IN PREALABIL CUPTORUL LA 190`C. 2. SE INCINGE ULEIUL INTR-O TIGAIE SI SE PRAJESC CEAPA,MORCOVII SI USTUROIUL 5 MINUTE, AMESTECAND DIN CAND IN CAND. SE ADAUGA CIUPERCILE SI SE MAI PRAJESC 5 MINUTE. 3. SE...
Se curata pulpele de tulei, se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu cimbru sfaramat in palma si cu delikat. Ceafa si cotletul de porc se portioneaza si se condimenteaza la fel cum am procedat si cu pulpele de pui. Usturoiul se curata de coaja, se taie , se piseaza , se adauga rosiile...
Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat. Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa murdara de pe...
Preparare Incepem cu prepararea sosului de carne: in uleiul incins calim ceapa tocata marunt impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Se aduga carnea tocata si se prajeste la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand pana se evapora toata apa pe care o lasa si apoi incepe sa se...
Pieptul de pui se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust. Sarea se pune mai putina decat de obicei, pentru ca baconul e destul de sarat. Din feliile de bacon se face o impletitura patrata.Se pune...
1.Intr-un recipient de plastic (sau aluminiu)punem carnea,o saram,piperam,praf de usturoi si iaurt.Aceasta o lasam la macerat pana cand veti face snitelele.(eu le-am pus cu o seara inainte) 2.Puneti o tigaie la incins cu ulei si intre timp puneti intr-un castron fulgi,pe care ii mai zdrobiti...
Tare bine curatam mielul, transam in felie de fiptura, se condimenteaza dupa gust, Se lasa asa celputin o ora. Cartoful spalam, curatam, taiem in lelie lunga si subtire n. Punem intr-un oala in care punem ulei. Cartoful atuncea adaugam cand uleiul este cald.Fierbem dupa preferinte intre 15-...
carnea de pui am curatat-o si le-am fiert impreuna cu morcovii .apoi am asezat carnea si cartofii si morcovii cu carnatii intr-un vas pentru cuptor, le-am condimentat cu condimente piper, putin curry, le-am stropit cu putin ulei de masline, le-am acoperit si le-am dat cca 35 minute la cuptor...
Mod de preparare saramura: Mai intai ne vom ocupa de saramura, apoi vom face pastravul la gratar. Zdrobim usturoiul intr-un castron Adaugam sare, ulei de masline si piper (dupa gust) Punem si 3-4 linguri de suc de rosii si amestecam bine Punem intr-o oala sau cratita 2-3 litri de apa si...
Spalam pieptul de pui si pipotele, iar ficateii se curata de pielita si se pun in lapte. Fierbem pieptul de pui si pipotele. Ficateii se fierb in lapte (asa vor avea un gust deosebit). Dam prin masina de tocat amestecul de picatei, pipote si pieptul de pui si le amestecam. Spalam si tocam...
Se taie carnea felii, cat mai subtiri, se bat feliile ca pentru snitel si se condimenteaza. Pe fiecare felie se pune cate o felie de cascaval, se ruleaza, apoi, strans. Se infasoara rulourile obtinute, in bacon. Se aseaza intr-o tava termorezistenta, unsa cu ulei. Se lasa la cuptor, la foc...
Pentru a prepara mixul de condimente, puneti intr-un castron de marime medie verdeturile, usturoiul, sarea si piperul. Turnati uleiul si amestecati, pana la omogenizare.Folosind un cutit ascutit, crestati in mai multe locuri fiecare pulpa de miel (incizati in jur de 5 mm). Aplicati amestecul...
Se spala bine prapurele, apoi se lasa sa stea in apa rece. Maruntaiele de miel se spala in cateva ape reci, dupa care se oparesc in apa clocotita. Apa rezultata de la oparirea maruntaielor de miel se arunca, apoi acestea se se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa clocoteasca timp de...
Krant -Se bat cele 9 albusuri de la oua spuma, se adauga cele 9 linguri de zahar, 3 linguri de faina si 300 grame miez nuca macinata.Se pune hartie de copt intr-o tava de 30/ 18 cm., se unge hartia cu putin ulei si se coc din aceasta compozitie 3 foi.Se lasa sa se raceasca. Pana atunci...
Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar...
1. Se spală carnea, se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă, după care se pun la înăbuşit. 2. Se spală ceapa şi ardeii şi se taie felii subţiri. Se freacă cu sare şi se pun peste carnea înăbuşită. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în sucul...
Mielul tare bine curatam si dupa curatire punem intr-un oala in care punem apa calda. , lasam asa 5 minute .Schoatem din apa cu carpa uscata stergem mielul, dupa care se condimeaza dupa gust, sare, piper, si orce condiment dupa placere deci dupa gust. Punem mielul int-un tava in care punem...