Mancaruri
Pagina 14 din 58
sosul bechamel: -50g unt -2-3linguri faina -800ml lapte Se taie ceapa si morcovii si se pun la calit in putin ulei sau unt.Dupa 5 min.adaugam carnea tocata si ciupercile.Cind carnea isi schimba culoarea adaugam vinul se lasa sa fiarba la foc mic.Dupa 20min se adauga sosul de rosii si se...
Secretul preparatului : se înlocuieşte blatul tradiţional, reducandu-se, considerabil, caloriile… * Timp de pregătire: 25 min. * 15 g grăsimi/porţie * 477 calorii * Preţ aprox. 7,5 Lei/porţie 1. Se încinge cuptorul – la semnul 6/200 C. Se încălzeşte, pe...
Din drojdie, zahar si apa calda se face o maia care se lasa la crescut 10 min. Se adauga faina, apa, pt un aluat moale, pe care nu-l framantam, ci il turnam in tava in care am pus hartie de copt. Lasam la crescut. Tocam ceapa verde mic, calim in foarte putin ulei, adaugam ciupercile bine...
Timp de preparare: cca 1+1/2 ore. Cca 950 kcal/portie. Se recomanda sa se serveasca cu salata asortata. Mod de preparare 1.Aluatul se prepara conform retetei. Carnea tocata se prajeste binein ulei. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se adauga la carnea tocata. 2.Se adauga pasta de tomate si...
Se da drumul cuptorului, sa fie incins cand bagam tava cu cannelloni in el. Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, ardeiul iute si morcovul. Se adauga rosiile, frunzele de patrunjel si vinul sau supa de pui si un varf de lingurita de sare, pentru ca rosiile sa lase sucul. Se lasa...
Se face maiaua din drojdie, putina apa calduta, zahar si putina faina si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga apoi apa, uleiul si sarea apoi faina treptat si se amesteca pana se incorporeaza faina. Coca nu trebuie sa fie tare dar nici moale. Se lasa la crescut cca. 30 min. Dupa ce a...
Prajim pulpele de pui in putin ulei pana se rumenesc usor. Adaugam morcovul, ardeiul, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul. Adaugam rosiile cubulete din conserva. Adaugam condimentele si lasam sa fiarba la foc mic. Lasam sa fiarba pana...
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa...
Alegem vinete lungi si nu foarte groase. Le taiem felii subtiri. Incingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele parti . Punem intr-un vas un strat de vinete, apoi presaram sare si piper, adaugam usturoi pisat si patrunjel tocat marunt.Repetam operatiunea pana...
Se curata si se spala legumele. Dovlecelul si cartofii se taie rondele, ceapa julien, iar ardeiul marunt. Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul intr-o tigaie cu uleiul, pana se inmoaie. Se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas, se calesc, pe rand, rondelele de dovlecei si cartofi, pana se...
Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si...
Cartoful se taie bucati mici si se pune la prajit in uleiul incins. Ceapa si ardeiul se toaca solzisor si se adauga peste cartoful aproape prajit. Usturoiul se toaca foarte marunt si se adauga si el la prajit. Cand sunt gata se scurge uleiul in exces si se pune iar pe foc adaugand ouale...
Se framanta aluatul adaugand faina, drojdia, uleiul, apa si un pic de zahar si sare. Se lasa la dospit 40-50 de minute. Dupa care se intinde aluatul se unge cu bulion amestecat cu condimente pentru pizza. Se presara cu salam, ciuperci, cascaval taiate, porumb sau masline si totul se unge cu...
Se pun toate ingredientele pe blat si se da la cuptor pentru 20 min.Pofta buna!
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul, tocate. Se adauga ciupercile si carnea de pui si se tin 3-4 minute, amestecand cu o lingura de lemn si sfaramand cocoloasele care se formeaza cand calim carnea tocata. Se adauga vinul si supa de pasare si se fierbe 5 minute. Se...
Pentru inceput preparam un aluat normal ca cel de paine din aproximativ 200 ml apa calduta pe care o amestecam cu zaharul , un praf de sare, drojdia si o lingura de ulei, peste care adaugam faina. Aluatul il lasam la crescut 30 minute.Se fac 2 foi subtiri de 0.5 cm si diametru de 40-45cm....
Se curata miezul de avocado cu o lingurita apoi il mixam impreuna cu busuiocul,2linguri de ulei de masline si cu sucul de la o lamaie verde.Potrivim de sare dupa gust.Taiem mai marunt morcovii si-i punem la fiert.Ii lasam sa se raceasca.Morcovii si pastaile de fasole scurse bine le amestecam...
Intr-un lighean adaugi faina,apa calduta,drojdia , o lingura de sare si 50ml.ulei de masline.Framanti totul bine pana nu se mai lipeste de maini si o lasi sa creasca.Intre timp tai mezelurile marunt,ardeiul fideluta .Cascavalul il dai pe razatoare,iar ouale le bati bine.Imparti coca in 4...
Se amesteca un ou cu iaurtul si faina, cu drojdia si se face un aluat omogen. Se intinde intr-o tava termorezistenta sau de tabla cu hartie de copt -aluatul si se lasa sa mai creasca pana se taie sunca , rosia si se aseaza peste blat.Se amesteca oul ramas cu 1/2 lingura de paste de tomate si...
Facem un aluat din faina, apa calduta, drojdie, sare si uleiul de masline. Acest aluat trebuie framantat foarte bine si lasat 30 min sa creasca. Se intinde aluatul pentru forma in care vom pregati pizza si il asezam in tava. Facem un sos din sucul de rosii si oregano pe care il intindem peste...