Mancaruri
Pagina 15 din 58
1. Se pun foile de lasagna să fiarbă, în apă cu sare şi cu 2 linguriţe ulei de măsline şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. 2. Separat, carnea de vită se toacă şi se căleşte...
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea. Se unge bine crapul cu ulei, se da la...
Pregatim aluatul: asezam faina intr-un bol, incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, margarina o topim si amestecam cu sarea, zaharul apa minerala si oul. Framantam aluatul bine apoi il lasam sa dospeasca trei sferturi de ora. Pregatim tava pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu ulei...
Se pun ingredientele de mai sus pe betele speliale pentru frigarui,se da sare,se condimenteaza dupa preferinte,apoi se frig.
Se eviscereaza pestele,se spala bine,se da sare.Se lasa o ora sa intre sarea in el,apoi se pune pe gratar.
Mod de preparare: Crevetii se curata, apoi se pun pe gratar. Separat se face sosul. Intr-o tigaie incinsa se pun untul, usturoiul, sweet chilli, busuiocul si menta, se trag putin in tigaie, apoi se sting cu vin alb. Se adauga apoi portocala decojita si concentratul de peste, iar cand...
Se framanta aluatul adaugand faina, drojdia, uleiul, apa si un pic de zahar si sare. Se lasa la dospit 40-50 de minute. Dupa care se intinde aluatul se unge cu bulion amestecat cu condimente pentru pizza. Se presara cu salam, ciuperci, cascaval taiate, porumb sau masline si totul se unge cu...
Seara am pus coastele la marinat cu vin (un pahar), ulei, sos de soia, otet balsamic, busuioc si rozmarin. A doua zi am taiat coastele in doua folosind un cutit mai vechi si ciocanul. Am spalat si curatat legumele. Am taiat legumele, le-am aranjat intr-o tava, apoi am pus coastele sub forma...
Mod de preparare Se curata pulpa de pielite si, cu un cutit, se fac niste buzunare in care se introduc feliile de bacon. Se condimenteaza si se pune intr-o tava in care se adauga 50 ml ulei si un pahar cu apa, piper si foaie de dafin. Se pune la cuptor si, pe durata coacerii, se stropeste...
Stratul de carne: Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga usturoiul zdrobit, vinul, foaia de dafin si sucul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, rozmarin. Se...
Se paseaza bine branza proaspata impreuna cu branza feta. Se adauga smantana, apoi ouale batute cu sare si piper dupa gust. Foile de lasagna se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei, apoi se trec prin apa rece si se aseaza pe platou, nesuprapuse, pentru a se usca putin.Asamblarea: Se...
Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert cu 250 ml apa usor sarata, impreuna cu 1 lingura ulei. Din cand in cand amesteci pentru a nu se prinde de baza cratitei. Intr-un castron amesteci faina cu rozmarinul, busuiocul si piperul dupa gust. Speli fileurile de peste, le tai in bucati de...
PENTRU GARNITURA ; SE IA 4 ROSII SE SPALA SE TAIE CAPACELUL FIECAREI ROSII SE FACE CU UN CUTIT ASCUTIT SE POATE FOLOSI SI O LINGURITA SE SCOATE MIEZUL ROSIEI SE DA CU PIPER SI CONDIMENTE DE PUI SE BAT 2 OUA SE PUNE BUSUIOC CIMBRU; USTUROI GRANULE SI CHIMEN SE PUNE MARAR PROASPAT TOCAT SE BAT...
SE IA COPANELE DE PUI SE SPALA SE STREG INTR-O CIRPA CURATA SE DA CU PIPER SI USTUROI PRAF SE SPARG 2 OUA SE BAT CU UN PRAF DE OREGANO;CIMBRU;BUSUIOC SI CONDIMENTE DE PUI SE PUNE INTR-UN CASTRON SUSAN SI PESMET SE AMESTECA -SE PUNE O TGAIE CURATA CU ULEI SE INCINGE SI SE DAU COPENELELE PRIN...
se curata crapul si se spala bine, apoi se desface in doua si se aseaza in tava. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu sare si ulei pana devine o pasta in care se adauga apoi piper si boia. Se unge pestele cu aceasta pasta, se adauga sucul de rosii, se completeaza cu apa. La cotor se tine...
Se taie carnea de miel in bucati potrivit de mari, care se prajesc usor intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc, apoi se pun intr-o cratita. Firele de ceapa si usturoi, spalate, uscate si taiate in bucati de cca 3 cm se pun in aceeasi tigaie, in care se mai adauga putin ulei. Bucatile de...
Carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cite una la portie si se curata de cotoare avind grija sa ramina intreaga; se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge. Orezul se fierbe pe jumatate in apa clocotita si se raceste. Carnea, costita, ceapa se trece prin masina...
Maruntaiele se taie bucati, se spala, se oparesc apoi se pun la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si boabele de piper. Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca apoi se trec prin masina de tocat sau se toaca cu cutitul (mie imi place mai mult sa le toc cu cutitul). Ceapa si usturoiul, se...
o pulpa de miel [ din spate ]. ptr bait : 100 ml vin , 50 ml ulei ,sare , , foi de dafin ;cate o lingurita de salvie ,rozmarin , chimen , scortisoara macinata , piper boabe . 200 gr bacon 1 lingurita boia rosie de ardei 1 lingura untura porc 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 1...
Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece. Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se presara...