Cauta in 21.052 retete

Mancaruri

Pagina 18 din 58
Se caleste ceapa in ulei,se adauga rosiile si 4 catei de usturoi pisati.Se sareaza si se pipereaza.Se lasa sa dea cateva clocote.Se piseaza restul de usturoi si se amesteca cu otet si ulei,pana devine o pasta.Vinetele se taie in lungime,in felii subtiri si se ung cu pasta de usturoi.Pe...
Se amesteca toate ingredientele si se bat bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se...
Se scoate miezul de la cele doua avocado,bine coapte si se mixeaza cu ulei,o lingura de mustar.Se adauga o ceapa tocat fin si sare. Se serveste cu paine prajita.
Din faina cu apa, putina sare si putin ulei fac un aluat ca cel de paine. Rup cate o bucata de aluat cam de marimea unui pumn si il intind pe fundul de lemn. Pentru spanac, calesc ceapa, si apoi adaug spanacul pe care il fierb foarte scazut ( sa nu fie foarte zemos) . Pe coca intinsa pun cam...
1. Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul într-o tigaie și se sotează ciupercile la foc mare, timp de cinci minute. Se adaugă usturoiul, bucățile de roșii, pesmetul, nucile, pătrunjelul, fulgii de chilli și sosul pesto până se combină...
Pregatim maioneza.Adaugam ciupercile.condimentam cu sare ,piper si decoram cu verdeata.
Cu o lingurita scobim miezul de la avocado. Il punem intr-un vas si punem zeama de lamaie peste el ca sa nu oxideze. Pasam miezul de avocado cu furculita. Tocam marunt rosia ceapa si patrunjelul. Le punem peste pasta de avocado, asezonam cu sare si un praf de chilli si amestecam. Daca este...
1 ) Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. 2 ) Aseazam pestele intr-o cratita lunga si punem ceapa taiata zolzisori, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea. 3 ) Ungem pestele cu ulei si se...
1 ) Se curata crapul, dupa care se imparte in felii care se dau prin faina si se prajesc. Se dau deoparte. 2 ) Se taie ceapa in felii subtiri care se calesc putin, se adauga rosiile, paharelul de vin alb, sare, citeva boabe de piper, foile de dafin si patrunjelul tocat. 3 ) Tot acest amestec...
Orezul se pune la fiert in apa cu 1 lingura Delikat. Separat, se pun la fiert cartofii in coaja. Cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in margarina. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare. Maslinele se curata de...
Mod de preparare: Se unge blatul cu margarina, peste care se adauga ingredientele de mai sus maruntite ( se pot adauga sau elimina din aceste ingrediente dupa gust si posibilitati). Incingem cuptorul si bagam vasul in care am pus blatul timp de 5-7 min. POFTA BUNA! Durata 10 min
Se curata dovlecei de coaja,se taie in jumatate si se scobeste miezul cu o lingura .Intr-o oala se pune la fiert apa cu putina sare,cind apa clocoteste se adauga dovlecei si se o poaresc un 3-4 min.Se scoate dovlecei si se lasa intr- strecuratoare sa se scurga de apa . Brinza tofu se rade pe...
Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp, spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul....
Se face un aluat si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 45 minute. In timp ce aluatul sta la dospit, se curata ceapa, se da prin razatoare si se lasa la scurs. Se caleste in ulei incins, pana capata o culoare aurie. Se adauga orezul, o ceasca de apa fierbinte, mararul, piperul si...
Mod de preparare: Curatam de coaja dovleceii si ii dam pe razatoare. Ii lasam timp de o ora sa se scurga. Se storc de zeama si se framanta cu putina sare, piper, usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat. Chiftele sunt date pe o parte si pe alta prin faina si pesmet, apoi sunt puse la prajit...
Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se...
Curatam cartofii, ii spalam si ii fierbem. Din ei facem un piure peste care adaugam morcovii dati prin razatoare, margarina si sarea. Ceapa o calim in ulei incins. Peste ea adaugam soia, o cana cu apa si legatura de marar tocata marunt. Amestecam pana ce soia se umfla. Ungem o tava cu ulei si...
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de fasole. Scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba 20 minute, dupa...
Intr-un castron mare se pune faina, drojdia, sarea si se omogenizeaza. In mijloc se face o gaura si se toarna vinul treptat amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul il impartim in doua bucati din care vom intinde doua foi. Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a o putea...
calesti ceapa,pui ciupercile si lasi sa se caleasca putin ompreuna,dupa 10 minute adaugi un pahar de apa calda in care s-a dizolvat un cubulet de delicat legume..se lasa pana nu mia ramane foarte multa apa,dupa care se pune orezul si se adauga apa cat este nevoie pana cand orezul este gata.La...