Mancaruri
Pagina 22 din 58
Se fierb pastaile, se caleste o ceapa intr-o tigaie, se adauga bulionul se amesteca si se adauga peste pastai.Se da in 2 clocote, faina se amesteca cu putina apa dupa care se toarna peste pastai.Se lasa sa mai fiarba la foc mic, se adauga sarea dupa gust, mararul tocat marunt si cateii de...
Se curata si se spala pestii.Se adauga peste ei un praf de sare si se lasa asa 15 minute dupa care se pun intr-o tava mai inalta . Peste ei se adauga toate ingredientele de mai sus. Se baga la cuptor cu capac sau folie pentru o jumatate de ora dupa care se ia capacul sau folia si se mai lasa...
Se curata pestele, se taie felii, se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie, se unge cu ulei de masline si se presara cu sare . Ceapa curatata se taie rondele si se pune intr-o tigaie cu uleiul de masline ramas si cu 1/2 pahar de apa -se lasa la foc mic pana se imnoaie putin . Rosiile se...
Luam prazul ,il spalam,taiem partea alba si il punem deoparte. Frunzele oparim 30-40 sec. Le strecuram si punem sub jet de apa rece. Lasam sa se scurga si indreptam fiecare frunza separat pe un prosop de bucatarie si lasam sa se usuce . Pestele il curatam,il spalam bine si il stergem ....
se curata pestele(eu folosesc macrou),se spala si se pune intreg in tava de yana,se curata legumele sa toaca marunt se aseaza in tava se adauga condimentele ,uleiul 1 cana apa si sa da la cuptor cca 30 minute,cnd este aproape gata se scoate si se presara chimenul verdeata si bulionul sau...
Pestele se curata, se spala si se taie in rondele groase de aproximativ 3 cm. Ceapa se curata si se taie julien, apoi se pune putin la calit in ulei. Se lasa doar 1-2 minute, apoi se da deoparte. Facem un sos din apa, bulion, otet, zeama de la lamaie, sare, piper, zahar si frunza de dafin si...
Se pun pe gratar la copt: rosiile,ardeii si ceapa.Se curata de coaja si se dau prin masina de tocat sau blender.Se curata usturoiul si se adauga peste acestea tocat si el.Se pregateste jumatate de ceasca de apa cu 1 lingura Secretul gustului legume,piper si sarea.Se toarna peste compozitie si...
Pentru peste cu legume la cuptor pestele se spala si se curata. Se pune la marinat in sucul de la lamaie si portocala , impreuna cu sarea si piperul. Dupa ce a stat aprox. 30 minute. Se da la cuptor pentru 30 de minute.
1.Intr-o tava de teflon am pus pestele spalat si curatat cu bucatele de ardei inauntrul . 2.Am adaugat ulei de masline si condimente pentru peste si l-am pus in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 15 minute. 3.L-am intors, am adaugat 1 cana de vin si i-am mai lasat 5 min.
ntr-un bol facem o marinada cu mustar, miere, sucul de portocala si putina coaja rasa, apoi punem pestele intorcandu-l din cand in cand; In tava punem cartofii fierti pe jumatate si taiati in sferturi, mazarea, ardeii taiati suvite, usturoiul pisat, ulei, sare, piper, amestecam totul....
1. Se curata morcovii si zucchini. Se spala si se tai pe lung fasii subtiri cu un curatator de cartofi. 2. Pe o hartie de copt alternam feliile de morcov si de zucchini. Asezam fileul de peste la capatul superior al legumelor, il stropim cu putina lamaie, ulei de masline. Asezonam cu sare si...
Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie. Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie. Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet. Presaram putina sare pe ambele...
Indicat este sa cumparati filet de peste, verificati sa nu aiba oase, si taiati in bucati medii si lasati deoparte. Intr-un vas, puneti berea, faina si amidonul, apoi amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase. Berea ajuta sa se umfle frumos cand se va praji si amidonul ajuta sa se lege...
Peștele se taie pe burtă și se curăță de intestine. Se taie capul și coada. Cu un cuțitaș ascuțit tăiem ușor pe lângă coloană și încercăm să eliminăm toate oasele, fără să tăiem peștele în două. Poate și reușim să-l dezosăm, doar nu vrem să se...
Pestele se spala bine si se pune la zvantat pe un prosop curat sau servetele. Din zeama de lamaie, ulei si condimente facem un fel de dresing cu care ungem pestele din belsug. Se pune in formele speciale de peste pentru gratar, si se mai unge din cand in cand cu dresing. Preparare: 1....
Curatam pestele ,il taiem bucati ,il dam prin malai si il prajim in ulei incins,curatam usturoiul ,il tocam cu putina sare si adaugam peste el un pic de apa minerala.Se serveste cald cu mamaliga
Ceapa si cartofii se curata si se taie rondele. Intr-o tava se pune ceapa, se stropeste cu putin ulei, un pahar de vin, se asezineaza cu sare si piper si se da la cuptor pentru aproximativ 30 min. Dupa aceea se adauga si cartofii taiati, se mai adauga putin vin si un pahar de apa si se mai...
Fileurile de peste se spala, se sterg cu un prosop absorbant, pentru a fi uscate si se feliaza. Se condimenteaza cu sare, piper si condiment pentru peste, dupa gust. Separat, se sparg ouale intr-o farfurie si se bat bine cu un praf de sare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Pestele se...
Pestele se curata bine, se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-o tava. Se adauga vinul, ulei de masline si lamaia taiata felii. Se lasa in cuptor, la foc mic, aproximativ 20 - 25 minute. Cartofii se curata, se spala si se taie in jumatate, dupa care fiecare bucata iar...
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se curata si morcovul si se taie rondele, iar rosiile se decojesc si se piseaza mai mare. Intr-o cratita se pune ulei de masline, iar cand este foarte bine incins se adauga ceapa. Se lasa pe foc pana devine aurie, nu prajita, dupa care se adauga morcovul,...