Mancaruri
Pagina 23 din 58
Se spala medalionul de rechin si il lasam la scurs cateva minute. Punem medalionul de rechin intr-o tava de yenna. Se baga la cuptor circa 30-40 de minute. Optional se serveste alaturi de garnitura de cartofi natur cu marar verde si felii de lamaie.
Pestele ales tare bine curatam . Taiem in felie, piperam cu sare si piper macinat alb sau negru dupa care invelim cu malai. Se lasa asa 2 ore. Luam o tigaie teflonate in care punem ulei si punem la foc cand fierbe fielele de peste punem in teflon, . prajim in foc mediu 8 minute. . La servire...
Cartofii si ardeiul se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Se lasa la fiert aproximativ 30 minute, ca sa nu se sfarame (cartofii). Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pastravul se curata de solzi si...
Nu cred ca mai e nevoie sa explic cum se face pestele pe gratar sau mujdeiul de usturoi. Este cel mai sanatos mod de are al prepara. Il recomand cu mare drag.
Se pregateste marinata amestecand toate ingredientele,astfel se obtine o pasta cu care se unge fiecare rondea de pastruga,pe ambele fete,apoi se aseaza una peste alta,intr-un celofan sau cutiuta etansa si se da la frigider,de seara pana a doua zi,sa se marineze bine,pastruga fiind un peste cu...
Asa pentru inceput curatam pestele taiem capul si taiem pestele in doua parti le condimentam cu sare piper si delicat asa bine si le lasam asa maxim 20 de minute sa intre condimentele bine in peste,intre timp pregatim tava ungem tava cu ulei doar umpic,luam pestele si il punem in tava in...
Pentru inceput, se pregateste dressingul, amestecand omogen zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline extravirgin. Se prajeste painea (la toaster sau pe plita), apoi se freaca bine cu catelul de usutori, sa se imbibe cu aroma lui.Painea se taie in cubulete si se pune in farfuria in care...
1. Pentru inceput, pastravul curatat si eviscerat se pune intr-o tigaie impreuna cu vinul alb sec, 1 lingurita rasa de sare, foile de dafin si atata apa cat sa-l acopere (poza 1). Se pune pe foc mic si se fierbe timp de 10 minute, intorcandu-se la jumatatea timpului, dupa care se scoate...
Condimentati pastravul cu un praf de sare si de piper, pe ambele parti, si puneti-le intr-un bol. Stoarceti jumatatea de lamaie si turnati sucul de lamaie peste pastrav. Lasati-l la marinat 5 minute. Cat sta pastravul la marinat, tocati patrunjelul, tocati ceapa, zdrobiti usturoiul si tocati...
1. Încinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Fierbe feliile de cartof 2-3 minute. Scurge-le și lasă-le într-un bol mare. 2. Călește ceapa în ulei timp de 10 minute, la foc mic, până devine aurie. Las-o să se răcească ușor, apoi adaugă în tigaie...
Pentru inceput am curatat pestele (novac) de solzi si maruntaie si am spalat si curatat legumele. Am uns o tava cu putin ulei si am asezat legumele taiate felii. Am condimentat pestele cu sare si condiment special pentru peste, apoi l-am pus peste patul de legume si am pus cateva felii de...
Se pun cartofii întregi la fiert. La fel și morcovi. Peștele se spală, se crestează și se condimentează cu puțin piper, maggi secretul gustului și condiment pentru pește. Se așază în vas yena, iar între crestături se pun felii de lămâi și bucățele de...
Curatam pestea ales punem ingrimente in felile de peste sare, piper macinat, dupa care punem in malai si lasdam asa 5 minute. Luam un teflon in care punem ulei si ceapa bine curatate si taiat in foarte mici bucati , punem in ulei cald , dupa 5 minute punem putin boaia de ardei in ceapa si...
Somonul se portioneaza, se spala si se pune in zeama de portocle timp de 30 de minute dupa care se introduce la cuptor cu masline si felii de portocale. Legumele se spala si introduc la cuptor.
Se curata pstele si se condimenteaza dupa care se aseaza in tava unsa in prealabil cu unt ,se adauga ceapa taiata julien,vinul si patrunjel. Sos Meuniere: Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min. apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai...
Tonul se pune la scurs. Conserva a avut 185g, deci eu am cam dublat cantitatile la celelalte ingrediente ;-) Ceapa curatata si castravetele se dau pe razatoarea mica, apoi se scurg bine de tot de zeama. Sunca se da tot pe razatoarea mica. Untul se spumeaza impreuna cu galbenusul fiert-pe care...
Se decongeleaza trunchiul de peste merlucius, se portioneaza in bucati potrivite se spala si apoi se sareaza.Batem ouale intr-un castron cu un varf de cutit de sare. Separat intr-un bol amestecam pesmetul cu susanul.In alt bol punem faina. Trecem la pregatirea propriu-zisa: luam fiecare...
1 Se fierbe carnea in apa cu sare si 2 foi de dafin,timp de 10 minute. Zarzavatul se curata ,se spala si apoi se taie cubulete fine,la fel si rosiile care se oparesc si se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se caleste zarzavatul intr-un pic de ulei pana se inmoaie,se sareaza si...
1.Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o ora la marinat. 2.Rosiile se oparesc ,se decojesc apoi se taie cubulete,ardeii se feliaza.Fileurile condimentate se prajesc in uleiul in care am zdrobit un catel de usturoi si apoi l-am scos,se...
1.Pestele se curata de intestine,de solzi(pe cai mici ,daca dorim ,ii putem lasa cu tot cu solzi),se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate...