Mancaruri
Pagina 27 din 58
Macroul de spala si se curata. Capatanile se arunca. Se aseaza intr-o oala, impreuna cu legumele curatate si spalate (morcovii intregi, ceapa rondele si telina felii rotunde), patrunjelul, boabele de piper si foile de dafin. Se acopera totul cu apa si apoi se adauga 4 linguri de otet. Se pune...
Cureti pestii si ii tai bucati.Asezi bucatile in tava,cepele taiate solzisori.Stropesti totul cu ulei,sarezi si piperezi.Pui si usturoiul,10 catei,si sosul de rosii.La final,adaugi vinul si dai tava la frigider pentru 1 ora.Apoi dai tava la cuptor pentru 1 ora.Servesti pestele alaturi de...
Mod de preparare: Pentru inceput preparam untul aromat. Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza....
Pentru inceput razuiti o lamaie, pregatiti sarea, piperul si cimbrul, dar si o jumatate de portocala. Apoi curatati morcovii si ceapa si le taiati sub forma de rondele. Compozitia pentru marinata se realizeaza din: apa, ulei, sare, cimbru, piper, zeama si coaja de lamaie, zeama de la...
Bagam biscuitii sarati la robot si ii macinam. Amestecam biscuitii cu untul la temperatura camerei si ii punem pe fundul unei forme cu pereti detasabili presandu-i cu o spatula ca sa acopere intreaga suprafata si sa ii nivelam. Frecam crema de branza cu smantana. Adaugam mararul tocat marunt,...
Se condimenteaza bine pestele se 'unge' cu usturoiul pisat, deasupra se pun felii de lamaie si se inveleste individual in staniol (mai bufant staniolul nu lipit de peste) , se fac putine gauri cu o scobitoare si se da la cuptor timp de 15-30 minute, se poate servi cu o garnitura de...
pestele macrou si pestele hering se pun sa se fiarba cu otetul putin vin si apa,sare si putin piper,boabe de coriandru si 4 foi de dafin,se adauga si 2 morcovi taiati in forma de floare si se fierb timp de 15 minute impreuna cu ceapa taiata rondele,apoi se adauga ulei de masline si se lasa...
Se curata platica bine ,se spala si se lasa la scurs ,o saram si o condimentam si o punem la grill cu strat ceramic dupa ce acesta a fost bine incalzit.O ontoarcem pe o parte si pe alta sa se rumeneasca bine!
Se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari, ciupercile si trei bucati de ardei gras rosu si ceapa, care...
Ungem fileurile cu ulei, apoi înfăşurăm peşte în feliile subţiri de bacon sau şuncă şi le aşezăm într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei. Stropim cu zeamă de lămâie, acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor pentru circa 15-20 minute,...
Deşi la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX. In Rusia, coulibiac era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. In perioada celui de-al doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a...
Intr-un castron se amesteca orezul fiert cu branza cheddar, oule batute si ceapa tocata. Se pune compozitia obtinuta pe fundul unei tavi. Peste orez se adauga somonul si bucatelele de broccoli. Se amesteca intr-un castron ouale batute, mararul, sarea, piperul si laptele, apoi se toarna incet...
Pregatesti aluatul pentru tarta amestecand ingredientele mentionate mai sus si il dai la rece pentru o oră, după care il întinzi bine cu sucitorul şi il pui in tava tapetată cu unt şi făină.Inţepi aluatul pus in tava cu furculiţa şi il acoperi cu o foaie de copt peste care pui...
e unge o tigaie de clatite cu ulei, se incalzeste bine apoi se toarna compozitia de clatite si se obtin minim 8 clatite. Se topeste untul intr-o cratita,apoi se adauga faina,se amesteca si se lasa 1 min pana se inglobeaza faina in unt. Se adauga apoi supa,vinul si apa si se lasa sa fiarba 5...
Se spala fileurile si se lasa la scurs. Se face urmatorul amestec:pesmetul se amesteca cu cascavalul,coaja de lamaie,mararul,boiaua,sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de lamaie cu vinul si usturoiul zdrobit. Fiecare bucata de fileu se cufunda in sosul de lamaie si apoi se trece...
Intr-o tigaie se calesc ciupercile cu ceapa albă și cu pătrunjelul (toate tocate marunt) timp de 10 minute. Se umple pestele cu amestecul de ciuperci, se coase si se pune la cuptor impreuna cu cartofii si morcovii taiati rondele. La final, stoarcem peste sucul de la o jumătate de...
Pestele se spala si se curata. Se pune la marinat in sucul de la lamaie si portocala, impreuna cu sarea si piperul. Dupa ce a stat aprox. 30 minute, se aseaza in tava pe un pat format din rondele de cartofi si morcovi dupa preferinta se poate renunta la morcovi si ceapa taiata rondele....
Taiem somonul fasii. Batem oule cu un praf de sare si un praf de piper. Tocam marunt ceapa si mararul si le adaugam. Spanacul l-am decongelat si apoi l-am adaugat peste oua. Daca folositi spanac proaspat il opariti mai intai. Adaugam si somonul afumat. Omogenizam compozitia si turnam in tava...
Stropim pestele pe ambele parti cu zeama de la jumatate de lamaie si cu doua linguri ulei de masline extravirgin . Presaram condimentul pentru peste si sarea roz de Himalaya Ungem grill-ul cu doua linguri de ulei de masline si cand e foarte bine incins asezam pe el pestele. Lasam aproximativ...
Se curata peste si se da cu sare.Dupa ce l-am crestat, in calim in ulei(nu prea mult ca se imbiba in el). In acelas ulei se prajesc ciupercile, apoi brocoli, catofii, ardeii feliati,telina si ceapa tocata marunt. Atentie: toate acestea se prajesc pe rand! Intr-o tava punem stratul de cartofi,...