Peste impachetat
Ingrediente
3 fileuri de peşte, 200 g felii subţiri de bacon sau şuncă, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie. Pentru sos: 100 ml ulei, 100 ml sifon, zeama unei lămâi, piper şi sare.
Mod de preparare
Ungem fileurile cu ulei, apoi înfăşurăm peşte în feliile subţiri de bacon sau şuncă şi le aşezăm într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei. Stropim cu zeamă de lămâie, acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la cuptor pentru circa 15-20 minute, scoatem folia şi lăsăm să se rumenească 5-6 minute. Pentru sos: turnăm sifonul în mixer, adăugăm uleiul, sarea şi piperul după gust, zeama de lămâie şi amestecăm până capătă aspectul de sos. La final aşezăm peştele pe un pat de frunze verzi de praz pentru decor şi asezonăm peştele cu sosul făcut.
Reteta trimisa de gabello17.