Tochitura de peste
Ingrediente
file de pastruga file de somn usturoi ardei gras ulei de masline rosii supa de peste ciuperci ceapa cimbru sare piper
Mod de preparare
Se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari, ciupercile si trei bucati de ardei gras rosu si ceapa, care se calesc si apoi se adauga in tigaie, alaturi de peste. Se taie in rondele mici doi catei de usturoi care se adauga apoi alaturi de peste si ardei. Pentru aroma se adauga o crenguta de cimbru si se toarna putina supa clara de peste, dand apoi in clocot totul, 2-3 minute. Dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga rosiile decojite de coaja si taiate marunt si se amesteca. Se mai lasa cateva minute apoi se presara patrunjel maruntit si marar, pentru aroma si culoare.
Reteta trimisa de dinydidii.