Pangasius pane
Ingrediente
4 bucati file de pangasius(se poate folosi si somon file de cod) -2 linguri pesmet -2 linguri de vin alb -1 lingura de cascaval ras -coaja rasa de la o lamaie -marar verde tocat marunt -putina boia dulce -zeama de la o lamaie -2 oua -sare -2 catei de usturoi -2 linguri de vin alb
Mod de preparare
Se spala fileurile si se lasa la scurs. Se face urmatorul amestec:pesmetul se amesteca cu cascavalul,coaja de lamaie,mararul,boiaua,sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de lamaie cu vinul si usturoiul zdrobit. Fiecare bucata de fileu se cufunda in sosul de lamaie si apoi se trece prin amestecul de pesmet.Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti si apoi se scot pe o hartie care absoarbe grasimea. Se serveste cald cu lamaie si diferite garnituri(cartofi,orez,legume)
Reteta trimisa de proffy.