Mancaruri
Pagina 26 din 58
Se curata somonul de solzi, se spala bine in apa rece si se lasa la scurs pe un servet sau tamponati-l pur si simplu cu un servet de hartie. Fileurile se freaca (optional) cu cateva felii de lamaie. Sosul de vin: usturoiul se curata, se toaca si se piseaza cu putina sare si verdeata uscata....
Se curata somonul de solzi, se spala bine in apa rece, apoi se pune la scurs pe un servet. Se stropeste cu zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la rece 30 min. Se incinge o tigaie, se pune ulei si cand e fierbinte uleiul punem bucatile de somon trecute prin...
1.In apa clocotita se fierb buchetelele de brocoli pentru 5 minute, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare. 2.Intr-un vas se pun ouale si se bat ca pentru omleta. Se potriveste gustul de sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa care se adauga, pe rand, faina cernuta cu praful de...
1. Se fierbe orezul in 600ml de apa cu doua linguri de ulei timp de 20 de minute. Sau folositi ca si mine, o punga de orez prefiert de 125g, pe care-l lasati in apa fierbinte timp de 8-12 minute, dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa se sa raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute,...
1. Cureti ceapa, o toci marunt si o calesti pana se inmoaie intr-o cratita cu untul topit. Adaugi castravetii taiati bucati, cartoful cubulete, supa de legume, asezonezi cu sare si piper dupa gust si fierbi pana cand se inmoaie legumele. 2. Scurgi zeama daca este prea multa, adaugi mararul,...
Amesteca cele doua tipuri de faina si asaza-le in forma de movilita pe o planseta. Pune in mijloc drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul de masline si un praf de sare. Framanta bine pana cand obtii un aluat moale si omogen, apoi lasa-l sa creasca cel putin o ora. Intinde cu sucitorul 4...
Cureti pestele de solzi si maruntaie si il speli apoi cureti legumele si le tai felii. Ungi o tava cu putin ulei si asezi legumele taiate. Condimentezi pestele cu sare si condiment special pentru peste, apoi il asezi peste patul de legume si pui cateva felii de lamaie pe el. Introduci tava in...
Curatam,spalam si taiem julienne ceapa si ardeii.Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine.Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele.Saram si piperam rondelele de peste,apoi le tavalim prin faina.Incingem uleiul si prajim pestele pe ambele parti pana se...
Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie. Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul,...
.Bucatile de peste se mai subtiaza daca fileurile sunt mai grosute,apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Castravetii se feliaza cat mai subtire posibil apoi se aseaza felie langa felie,pe bucatile condimentate de peste.Se pune in capat si cate un bastonas de cascaval apoi se ruleaza cu...
1.Se scoate carnea de pe os cu un cutit ascutit,apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita marunta. Painea veche se inmoaie in apa rece apoi se preseaza in maini pana eliminam pe cat posibil apa. Mararul se taie marunt,usturoiul curatat se zdrobeste bine. Se amesteca carnea tocata de...
1.Se curata miezul de avocado cu o lingurita apoi il mixam impreuna cu varfurile verzi de busuioc,o lingura de ulei de nuci si cu sucul de la o lamaie verde.Potrivim de sare dupa gust.Taiem mai marunt morcovii si pastaile de fasole scurse bine apoi amestecam cu sosul de avocado. 2.Pe fiecare...
Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Se indulceste obletelul cu un praf de sare apoi se insira cate 4-5 bucati pe cate o scobitoare de bambus care se infige prin ochii pestisorilor.Se tavaleste fiecare gramada...
Fileurile se spala,se zvanta apoi se condimenteaza si se sareaza dupa gust . Cartofii curatati se dau prin razatoare apoi se storc bine intre palme,se sareaza un pic. Se trec fileurile de peste prin ou apoi prin faina,din nou prin ou si la urma prin cartofii rasi si storsi de suc Se preseaza...
Se curata pestele se sareaza dupa care se tavaleste prin faina de malai si se pune la prajit in ulei incins. Cand s-a rumenit bine se intoarce si pe partea cealalta. Separat se pregateste mujdeiul de usturoi si optional mamaliguta.
Mai intai se pregateste pestele proaspat; atat morunul, cat si somonul se dezoseaza si se pun la marinat timp de 6 ore (marinata: ulei de masline, boabe de coriandru, sare, piper si marar tocat marunt), dupa care se aseaza totul intr-o foaie de staniol si se tine la congelat 24 de ore. Cand...
Toate legumele curatate,spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia dar nu prea groase, le punem in tava,le pudram cu sare si piper,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste punem rondele de rosii si felii subtiri de lamaie,usturoiul,rasturnam vinul,uleiul,acoperim si dam la cuptor...
Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă...
Mod de preparare: Pestele se curata, se taie in bucatele si se condimenteaza cu condiment de peste. Se curata morcovul si ceapa, se taie felii si se aseaza intr-o tava. Deasupra pe legume se aseaza bucatile de peste si se stropeste peste tot cu ulei cu aroma de lamaie. Se taie lamaia felii si...
Se unge tava cu putin ulei, se aseaza pestele si i se da sare si piper. Avocado se taie bucati si se aseaza peste peste, dupa care se taie si rosiile pe jumatate sau se lasa intregi si se aseaza si ele peste peste. Branza feta se taie cubulete si se pune in tava, apoi se toarna smantana si se...