Cvartet marin
Ingrediente
150gr morun proaspat, 150gr somon proaspat, 1/2 legatura de marar, 200gr somon afumat, 1/2 pahar de smantana batuta, 40gr (1 lingura) icre de Manciuria, 20gr caviar, 4 creveti, 2 linguri de maioneza, 1 lingura de ketchup, 1 lingura de coniac, 4 felii de toast, 6 linguri de ulei de masline, boabe de coriandru, sare, piper negru.
Mod de preparare
Mai intai se pregateste pestele proaspat; atat morunul, cat si somonul se dezoseaza si se pun la marinat timp de 6 ore (marinata: ulei de masline, boabe de coriandru, sare, piper si marar tocat marunt), dupa care se aseaza totul intr-o foaie de staniol si se tine la congelat 24 de ore. Cand urmeaza sa fie servit, se taie in felii foarte, foarte subtiri - precum carpaccio; rezultatul va fi cu totul deosebit, caci culorile pestilor (alb-roz) s-au intrepatruns cu cele ale mirodeniilor. Pe aceeasi farfurie se aseaza icrele negre, alaturi de o felie de toast. Din somonul afumat si smantana-crema amestecata cu icrele de Manciuria se modeleaza niste sfere, care se taie apoi in doua jumatati si se servesc ca atare. Crevetii completeaza "cvartetul" din farfurie; se fierb cateva minute intr-un amestec de apa, lamaie, vin alb, sare si piper. Peste acestea se toarna "sosul Calypso" - un sos special pentru creveti, preparat din maioneza, ketchup, coniac si sos de portocale.
Reteta trimisa de oldwitch.