Cauta in 21.052 retete

Trunchi Merlucius Hoki pane cu leurda

Ingrediente

- 500 g merlucius - 3 oua - 50 g faina alba - 100 g pesmet - 50 g susan - sare - ulei pentru prajit - 1 legatura leurda - ridichi pentru decor - 1 lamaie

Mod de preparare

Se decongeleaza trunchiul de peste merlucius, se portioneaza in bucati potrivite se spala si apoi se sareaza.Batem ouale intr-un castron cu un varf de cutit de sare. Separat intr-un bol amestecam pesmetul cu susanul.In alt bol punem faina. Trecem la pregatirea propriu-zisa: luam fiecare bucata, o dam prin faina, ou si prin pesmetul amestecat cu susan. Procedam in acest fel cu toate bucatile de peste pe care le asezam pe un platou. Incingem uleiul intr-o craticioara, apoi introducem bucatile pane pe care le coacem pe ambele parti. Pe un platou asezam: leurda, pestele-pane si ornam cu ridichi si lamaie. Leurda se poate consuma ca atare sau sub forma de salata cu un sos vinegrete. Pofta buna!

Reteta trimisa de DAT.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod