Mancaruri
Pagina 19 din 58
ngrediente: 200 gr paste Bucatini (sunt ca niste spaghete doar ca au o gaura in centru) 35 gr unt 1 ceapa, tocata 2 linguri zahar 1 catel de usturoi, zdrobit 3 linguri faina 750 ml bulion de rosii 1 fir de rozmarin, frunzele rupte si tocate marunt 1 fir de busuioc, frunzele rupte si tocate...
Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţe şi de codiţe. Se scobesc apoi bine şi se aşază pe o tavă. Ceapa trebuie tăiată foarte mărunt pentru a nu se simţi foarte mult. Roşiile trebuie, de asemenea, tăiate în cubuleţe. Cartoful va fi ras şi scurs foare bine....
- se taie ceapa fideluta, se caleste putin impreuna cu usturoiul - se adauga continutul borcanului (e bine sa ai provizii pentru iarna:))-pentru cei care nu au, se taie o vanata felii subtiri, se inabusa impreuna cu ceapa, usturoiul, putina apa, dupa care se adauga sos de rosii, bulion, ce...
Ciupercile se taie lamele grosute si se pun pe o foaie de copt, intr-o tava la cuptor. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la cuptor 5 minute. Ceapa si ardeiul se taie marunt, se calesc si se amesteca cu rosiile date pe razatoare. Se adauga busuioc, oregano,...
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece pentru cca. 2 ore, se spala bine si se pune la fiert. Se fierbe bine, se adauga sare si cand e gata se scurge si se paseaza cu mixerul vertical. Separat intr-o tigaie cu un pic de ulei incins se prajeste ceapa taiata marunt, se adauga bulionul si se...
Se curata bine cipercile ,se taie bucatele mici si se pun la prajit peste ceapa parajita in prealabil,ceapa trebuie prajita pana se face aurie ,doar asa ciupercile capata un gust deosebit,peste ele vom adauga sare dupa gust si dupa ce se opresc de prajit se adauga o capatana de usturoi tocata...
Fasolea se spala si se lasa in apa circa 12 ore apoi se fierbe pana cand se inmoaie bine.Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se pune in blender fasolea impreuna cu uleiul rezultat de la prajirea cepei,usturoiul si sare si piper dupa gust,Se da prin blender pana se formeaza o pasta...
Spalam orezul si il fierbem 10 minute. In timp ce orezul fierbe, taiem ananasul in cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie si calim usturoiul. Apoi punem legumele congelate si le lasam vreme de 4 minute. Adaugam ananasul, chimenul, curry, sosul de soia si putina apa. Le acoperim si le lasam pe...
LEGUMELE ALESE TREBUIE BINE CURATATE SI TAIATE IN MIC BUCATI. TOTUL SE PUNE LA O OALA SE CONDIMENTEAZA DUPA PREFERINTE SI PUNE ULEI DE MASLINE. TOTUL TARE BINE SE AMESTECA SI SE POT CONSUMA, MAI SE POT PUNE SI MASLINE.
Intr-o tigaie prajim vreme de cateva minute condimentele, fara ulei, cu putina sare. Apoi le zdrobim intr-un mojar. Legumele le punem intr-o cratita cu ulei incins. Le acoperim si le lasam sa se inabuse timp de 15 minute. Adaugam usturoiul, ardeii iuti, ghimbirul si condimentele. Amestecam...
se taie toate legumele rondele si se aseaza in 2 straturi. Ceapa taiata rondele, morcovii, apoi ardeii, rosiile, cartofii si orezul...apoi inca un strat la fel.se pune sare, piper, apa, pana sus si se fierbe pe foc 20 de minute, apoi la cuptor inca 30
Ingrediente 6 portii – Mancare de prune cu orez 100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara. Mod de preparare Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala...
Preparare Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie in cuburi. Ceapa se taie rondele si se caleste in ulei, peste ea se adauga cartofii taiati, ardeiul si morcovul taiat cubulete. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga si rosiile decojite si taiate rondele, boia de ardei dulce ....
Se calesc ciupercile in putin ulei si se lasa sa se inmoaie si sa isi lase suc propriu.Se adauga peste ciuperci ceapa tocata marunt si se calesc cateva minute impreuna.Se pune o lingura de bulion,sare,piper si se da in cateva clocote. Se serveste cu marar tocat deasupra.E foarte delicioasa...
bucati de praz, 100 gr masline, 20 gr pasta de tomate, 40 ml ulei, patrunjel verde, sare. Preparare Prazul se curata de foile uscate, se spala si se taie bastonase cu diametru de cca 10 cm. Intr-o cratita se pune uleiul la incis, se adauga prazul si se lasa la inabusit. Se adauga 200 ml apa...
Se curate legumele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se toaca ceapa si se caleste in ulei, se adauga morcovii, patrunjelul, telina si se calesc impreuna cu ceapa.Se adauga foarte putina apa. Se pune apoi varza, dovleceii, vinetele , fasolea verde, ardeii grasi. Rosiile se taie felii...
Se curata cartofii,se spala si se trec pe razatoarea cu ochiuri mari.Se pun intr-un castron si se amesteca cu faina si condimente,sare si piper.Se ia cate o lingura din compozitie,se aplatizeaza in tigaie.Se prajesc pe ambele parti.
Mazarea se spala bine si se fierbe in apa cu sare. Cand este gata fiarta, se spala cu apa calduta si se lasa la racorit. Pentru preparare se foloseste blenderul de mana, in care sunt pasate boabele impreuna cu menta proaspata. Amestecul se subtiaza doar cu ulei de masline si cu zeama de...
SE aleg cartofi mai mici care se fierb in apa sarata.Cand au fiert se curata de coaja si se trec prin ulei.Se potriveste gustul de sare ,se adauga si putin pier si se amesteca cu mararul tocat marunt.Se servesc cu ceapa verde.
Vinetele se taie in felii groase de un centimetru, se presoara peste ele un praf de sare si se lasa la scurs. Se prajesc la grill, pe ambele fete, in ulei de masline. Usturoiul se toaca sau se striveste, iar patrunjelul se toaca foarte marunt, dupa care amandoua se amesteca cu ulei de...