Cauta in 21.052 retete

Mancaruri

Pagina 17 din 58
Intr-un bol mai mare se toarna apa calda, zaharul, drojdia si 1 pahar de faina Lasati aproximativ 10-15 minute sa se activizeze drojdia, se vor vedea niste bule de aer in maia. Adaugati uleiul, sarea, amestecati bine si faina iarasi amestecati bine. Aluatul trebuie sa nu se mai prinda de...
Amesteci branza cu laptele si uleiul. Adaugi faina si praful de copt peste compozitia de branza. Intizi aluatul intr-o foaie subtire, peste care intinzi carnea tocata ce a fost amestecata cu ceapa taiata marunt, cascavalul ras, ouale batute, piper, cimbru si pasta de rosii. Formezi o rulada...
Se curata morcovii si ceapa. Morcovul se da pe razatoare iar ceapa se toaca marunt. Punem ceapa, morcovul si legumele mexicane la calit in putin ulei si condimentam cu sare si piper. Nu trebuie calite prea mult pentru ca vor avea timp sa se faca cat vor sta in cuptor. Curatam cartofii si ii...
Se curata cotletele de grasime, se spala si se taie fasii. Se pun bucatile de carne intr-o cratita cu ulei si se rumenesc pe toate partile, mestecand sa nu se prinda. Cand sunt frumos rumenite se scot din cratita si se pastreaza calde. Se curata usturoiul si se toaca marunt, iar lamaia se...
se pune snitelele de soia sa fiarba in 2 litri de apa si 2 linguri de vegeta 35 min. Dupa ce au fiert se strecoara intr-o sita si se lasa sa se raceasca. Dupa ce sau racit se storc de apa si se mai lasa sa se raceasca. Intre timp se pregateste coca din 2 oua, 1 lingura de faina si apa se pune...
Alegem vinete lungi si nu foarte groase. Le taiem felii subtiri. Incingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele parti . Punem intr-un vas un strat de vinete, apoi presaram sare si piper, adaugam usturoi pisat si patrunjel tocat marunt.Repetam operatiunea pana...
Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul. Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Punem margarina taiata cubulete intr-o craticioara si adaugam ceapa verde tocata marunt si...
Pentru mamaliguta: puneti la fiert 1,5 litri apa. Cand se apropie de punctul de fierbere, puneti un pic de sare , uleiul si un praf de malai. Cand incepe apa sa clocoteasca, incepeti sa puneti din malai, in ploaie, amestecand continuu pana la consistenta dorita ( eu o fac ceva mai moale ). In...
Spalam bine lintea si o punem la inmuiat 1/2 de ora. Intre timp curatam morcovii, ceapa si le taiem cubulete. Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa tocata, lasam 2-3 minute sa se prajeasca putin si apoi adaugam morcovii taiati rondele. Mai lasam un pic si adaugam lintea Adaugam...
Se spala stevia, se opareste si se toaca marunt sau cu blenderul pentru cei care nu au rabdare. Se pune la foc cu ardeiul si ceapa. Cand acestea din urma s-au fiert, se adauga putin sos de rosii. Nu mai dureaza mult si punem 3 linguri ulei, leutean si sarea. Eu am adaugat si fidea pentru ca...
Se framanta aluatul, apoi se face o foaie rotunda si groasa de 3 cm care se stropeste cu ulei si se lasa sa stea la caldura, neacoperita timp de 20, 30 de minute. Intre timp se caleste varza, iar spre sfarsit se adauga, mararul, cimbrul, sare si piper dupa gust si se lasa la racit. Se intinde...
Fasolea se curata de boabele innegrite sau patate si de orice impuritati, se spala bine in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. Fasolea se pune la inmuiat de seara pana dimineata. Se scurge fasolea de apa in care a stat la inmuiat si se pune la fiert, dupa cateva...
Urzici se curata, se spala si se oparesc timp de 5-6 minute. Apoi se scot si se toaca marunt cu cutitul. Se pun la fiert impreuna cu ceapa tocata (si apa). Daca aveti si ceapa verde este si mai bine. Cu 5 minute inainte sa fie fierte, se adauga malaiul. Eu am pus 4 linguri de malai. Am...
Se incalzeste apa,peste care se adauga praful se sare si cubul de drojdie.Se toarna peste faina,se framanta bine,se pune in tavi si se da la cuptor penntru 40 minute.Daca doriti,pentru aspect se unge un bulion.
Lintea se spala in "6-7 ape" Cepele , morcovi, telina - toate se rad si se pun la calit cu 1-2 linguri de ulei si apa cat sa le acopere; - se adauga lintea si apa clocotita cat sa acopere compozitia - se condimenteaza cu sare, piper, condiment de legume natural - se completeaza cu...
Spanacul se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.In timp ce spanacul este lasat la scurs, trecem la curatarea, spalarea si tocarea cepei, usturoiului, morvovului si a ardeiului gras (capia sau gogosar). Spanacul il vom folosi neoparit pentru asi pastra intacte toate...
1. Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam 15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti). Se lasa la racit iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita. 2. In timp ce fierb cartofii se face sosul: se toaca ceapa mare si se caleste in 2linguri de ulei. Se...
Se curata si se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun intr-un vas termo-rezistent si se picura in ele putin ulei de masline. Se lasa in cuptor pana se inmoaie. Se fierbe spanacul, apoi se scurge. In acelasi vas, unde a mai ramas putina apa in care a fiert spanacul, se pune usturoiul si...
Punem apa la incalzit un pic sa fie asa ca apa de vara ,intr-un vas punem cubul de drojdie si un pic de sare ,peste drojdie adaugam apa sa inmuiem drojdia si apoi vom framanta un aluat potrivit de tare ,dupa care il lasam la crescut cam o ora.Punem ulei in tigaie si lasam sa se infierbante...
Se face un aluat din faina, drojdie, sare, apa si ulei de masline si se lasa sa se odihneasca 15 min. Ceapa se taie julien si se pune la calit cu putina sare, dupa ce e calita se adauga boiaua de ardei. Aluatul se intinde in forma dorita, se pune umplutura de ceapa si se pune la cuptor aprox...