Mancaruri
Pagina 13 din 58
Fierbem pastele in apa cu putina sare, le scurgem si le strecuram. Calim spanacul in putin ulei, adaugam piper, sare si usturoiul tocat marunt. Lasam spanacul sa se caleasca 2 minute apoi adaugam faina desfacuta in 200 ml apa.La final adaugam condimentele pentru legume in piureul de spanac...
Sosul ragu se poate pregati si cu 2-3 zile inainte dupa reteta . Se pastreaza la frigider si se incalzeste usor cand il folositi la lasagna. Pregatiti o tava de 20 x 20 cm (am folosit vasul patrat de Jena) ungand-o cu un strop de ulei, inclusiv pe margini. Puneti o oala larga cu multa apa si...
Tartă Provence Timp de preparare: 55 min Timpul de gatire: 40 min Gata in: 1 ore, 35 min
Adauga la favorite
Se spală şi se curăţă ciupercile, se mai mult desert 1 Plăcintă cu clătite 1. Se amestecă făina cu laptele şi ouăle. mai mult Stuffed mushroom 2 Ciupercuţe umplute 1. Se curăţă ciupercile de pieliţe, se mai mult 1. Se cerne făina pe o planşetă, se face o adâncitură...
pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti curata coaja. Intr-o tigaie incapatoare pune sunca la rumeni, taiata in bucatele mici, apoi carnea de vaca si toate verdeturile tocate marunt. Lasa totul pe foc circa 10-15 minute amestecand. Adauga putin ulei, doar daca este cazul. Stinge...
1. Se începe cu sosul de carne: se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare şi se prăjesc cepele cu grijă, 10 minute, până când devin aurii. Se adaugă usturoiul, ierburile şi dafinul şi se mai lasă pe foc 2 minute. Se încălzeşte o tigaie mare. Se...
Taiem somonul fasii. Batem oule cu un praf de sare si un praf de piper. Tocam marunt ceapa si mararul si le adaugam. Spanacul l-am decongelat si apoi l-am adaugat peste oua. Daca folositi spanac proaspat il opariti mai intai. Adaugam si somonul afumat. Omogenizam compozitia si turnam in tava...
Punem la fiert intr-o craticioara apa impreuna cu cateva linguri ulei de masline si un praf sare.Cand clocoteste punem farfallele. Cand s-au fiert le scoatem intr-o sita si le trecem sub jet de apa rece ca sa se opreasca procesul de fierbere si sa nu se lipeasca unele de altele. Intr-o...
Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul. Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min . Peste 15 minute observati ca amestecul de drojdie, apa si zahar va...
Ceapa si morcovul le cureti si le toci marunt in robot. Pui legumele la calit impreuna cu 3 linguri de ulei. Cand sunt calite bine, pui carnea si amesteci pana ce se incorporeaza bine. Calesti la foc mic pana ce carnea este aproape gata. Adaugi o cutie de pulpa de rosii , condimentezi cu...
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt. Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine. Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt. Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai...
Intr-un castron destul de mare se pune uleiul de masline, drojdia, un praf de sare, laptele putin incalzit peste care se adauga faina cat cuprinde pana se face o coca numai buna de framantat. Se framanta vreo 6 min dupa care se lasa la crescut cat puteti (pana creste considerabil). Dupa ce...
SOS 1 (BOLOGNESE): - ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in uleiul de masline,pana cand devin sticloase - se adauga carnea tocata si se caleste pana cand se coaguleaza - se toarna sucul de rosii si se fiebe cca 5 minute - se adauga oregano sis area, dupa gust SOS 2( BECHAMEL): -...
Intr-o tava unsa cu unt se aseaza tortilla si se unge cu suc de rosii. Apoi, se aseaza celelalte ingrediente si se condimenteaza cu piper si sare daca credeti ca mai este nevoie. Cantitatiile de la ingrediente depind de preferintele fiecaruia. Bineinteles, puteti adauga alte legume precum...
Se face aluatul, adica peste faina se adauga drojdia, sarea, zaharul ,doua oua, smantana, laptele dulce , se framanta bine si se lasa 20 de minute.Se intinde foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire. Se adauga ingredietele intai bucatile de salam, ciupercile, rosiile,oregno, piperul, sucul...
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile...
Curăţaţi midiile bine, dacă nu v au fost curatate de vanzatorul de unde le ati cumparat. Se dizolvă 30 g unt şi prăjiti cateii de usturoi ,intregi si ceapa tocata marunt , şi scoateti usturoiul cand incepe sa devina galbui. Cand ceapa devine sticloasa,se adauga vinul alb, suc de...
Peste faina se adauga drojdia cat o nuca, sare, zahar, oul si se inmoaie cu apa calduta.Se framanta bine si se lasa la dospit 15 minute. Se intinde foaia, se unge cu sos de rosii si se adauga ingredientele in urmatoarea ordine:feliile de salam, maslinele, rosiile si cascavalul ras prin...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand in apa si o lingura de ulei de masline (in general, pappardellele fierb in jur de 8 - 10 minute). Se dau apoi printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie incapatoare se pun cele 2 linguri de ulei de masline...
Blat de pizza pentru 2 tavi si mod de preparare : Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata,1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda.Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml) ,pana cand aluatul devine omogen. Amestecati-l in mixer 1...
Se preincalzeste cuptorul la 450 grade F. Se curata fenelul si se taie felii de 1/2 inch. Se pun intr-o cratita, se acopera cu lapte si se fierbe 10 minute. Se scoate apoi din cratita, se presara deasupra sarea si piperul si cele 2 linguri de ulei. Se baga la cuptor pentru 20 de minute. Se...