Mancaruri
Pagina 9 din 58
Se curata pestele cod de solzi, se taie cozile , se decapiteaza, se taie pe lungime apoi se portioneaza in bucati potrivite si se spala cu apa rece.Se lasa sa se surga de apa apoi se condimenteaza. Legumele se curata de coaja, se spala si se taie astfel: cartofii-cuburi,morcovii- rondele,...
Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat sare si apa si se omogenizeaza bine.. Am servit sosul cu carnaciori prajiti si mamaliga .
Mod de preparare: Se aleg ardei mari, cat mai rotunzi, de preferinta si verzi si rosii (aveti grija sa nu fie iuti).Se taie cu un cutit in dreptul cotorului si se scot semintele; capacelul se pastreaza, cu tot cu codita, pentru ca se poate acoperi ardeiul cu el, dupa ce se umple, astfel incat...
Se unge tava cu ulei, apoi se aseaza un pat realizat din legume taiate cubulete sau dupa preferinte: ceapa, morcov, telina, pastarnac, mazare, ardei gras diferite culori, alte legume dupa preferinte si ce se gaseste prin bucataria fiecaruia. Peste acestea se presara bucatele de kaizer si...
Ingrediente reteta : 1pui sau1kg ciocanele,1/2 kg de cartofi,sare piper,boia,vegeta,1ardei rosu,o ceapa,1catele de usturoi,1morcov,patrunjel verde,2cani de apa Preparare reteta : se spala puiul se lasa la scurs si se taie in buc in cazul in care aveti ciocanele le spalati doar si le puneti la...
orezul se pune la fiert cu sarea. separat se caleste o ceapa, se adauga pe rand taiate cubulete: rosiile, ardeiul, vanata. se taie marunt telina si se pune in cratita alaturi de ramurelele de cimbru. se pun condimentele: sare, piper si boabele de mazare. se acopera si se da la foc mic aprox...
1. Se pun orezul şi laptele de soia într-o cratiţă de mărime medie, se amestecă şi se aduce la punctul de fierbere. Se reduce intensitatea focului imediat (ca să nu se taie laptele de soia). Se acoperă cratiţa pe jumătate cu un capac şi se fierbe uşor 40-45 de minute pe un...
Ceapa se taie marunt si se pune in ulei sa se caleasca putin, se adauga pastaile spalate si taiate de 3 cm. Se adauga apa cat sa fie la nivelul pastailor si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga rosia curatata si taiata marunt. Se lasa sa fiarba pana sunt pastaile moi. Se...
Ceapa se spala, se taie marunt si se caleste usor in ulei, se adauga rosia tocata marunt si decojita. Dupa ce da cateva clocote, se adauga cartoful taiat cuburi si o ceasca cu zeama de supa. Se lasa sa fiarba, la sfarsit se ingroasa stufatul cu o lingura de faina diluata in apa. Se...
Dovleceii se curata de coaja si se taie felii. Oul se bate ca pt omleta se adauga faina si condimentele. Feliile de dovlecel se tavalesc prin amestecul de ou si se prajesc in ulei. Usturoiul se curata, se piseaza si se ameste cu iaurtul.
se fierbe fasolea in apa cu sare si putin ulei,dupa care se lasa la scurs si racit,pieptul de pui de fierbe se raceste si se toaca cubulete, separat intr-o tigaie cu putin ulei calim cepele,si ele tocate marunt ,in care punem un praf de sare si putin piper. apoi le lasam sa se raceasca.Dupa...
Se taie ceapa marunt, se pune in vasul ceramic termorezistent, in amestec cu putin ulei de masline si condimente. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si condimentat, se amesteca totul si se baga la cuptor. Se lasa 15 minute pana cand ceapa si pieptul de pui fierb, apoi se adauga ciupercile...
Se toaca ceapa marunt ,se pune la calit si se lasa sa se raceasca. Se spala orezul si se pune la foc mic pentru 10 minute , dupa care se lasa sa se raceasca.Verdeturile se spala, se toaca marunt si se adauga totul peste carnea tocata.Se adauga bulionul, sarea si piperul, se amesteca si ne...
Se spala bine cartofii si morcovii si se pun la fiert in coaja. Se fierb 2 oua pentru maioneza. Se taie parizerul cubulete. Castravetii murati se scurg de otet si se taie cubulete. Dupa ce au fiert, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie tot cubulete. Se pun toate intr-un bol mai...
Crestam pulpele de pui dezosate sa se patrunda cand le prajim, le spalam , le punem la scurs intr-o sita, le condimentam si le punem la prajit intr-o tigaie de ceramica cu putin ulei. Curatam cartofii ,ii spalam apoi ii taiem feliute si dupa ce s-au scurs de apa, ii condimentam si ii punem la...
Se transeaza cocosul , se spala si se fierbe pana se desface carnea de pe os. Se scoate carnea, se indeparteaza oasele fara carne si se pune carnea in vasele (farfurii, castronase) in care urmeaza sa facem racitura. Se curata si se piseaza usturoiul dupa care se adauga in apa calduta in care...
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert.Pe la jumatatea fierberii adaugam delikatul de legume. Curatam si spalam cepele, morcovii si ardeii capia, dupa care ii tocam.Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa, amestecam si dupa 4-5 minute...
Se sparg ouale si se bat bine intr-un bol. Se spala si se taie marunt mararul. Se adauga faina putin cate putin peste ouale batute si se mixeaza. Se taie salamul felii , apoi patratele mici. Se adauga smantana, salamul taiat cubulete si se mixeaza din nou. Se adauga apa minerala, mararul,...
Se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga spanacul maruntit si se lasa 3-4 minute sa fiarba.Orezul se fierbe separat si se adauga peste spanac. Se adauga smantana, telemeaua taiata cubulete mici, sarea , piperul si zeama de la o lamaie si se amesteca sa se omogenizeze. Se spala...
Se spala aripile de pui, se pun la fiert intr-o oala iar separat in alta oala fierbem cartofii dupa ce i-am curatat de coaja. Scoatem aripile le lasam sa se scurga de apa apoi se pun la prajit in tigaie. Dupa ce s-au prajit, scoatem aripile, adaugam bulionul cu 3-4 linguri de apa, un praf de...