SARMALE DE POST COAPTE IN DOVLEAC
Ingrediente
1 cana cu orez; 500g de ciuperci; 2 morcovi; 2 cepe; 3 linguri de ulei; 1 lingura delikat; o varza murata, piper, sare, 1 mana de nuci macinate, 1 mana de stafide, 1 legatura patrunjel, 500g de suc de rosii, 1 cana cu vin, 1 bostan de 5 kg.
Mod de preparare
Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin potolite. Dupa ce au dat in clocot de cateva ori, le asezam in dovleac pe varza luata din oala si adaugam peste ele cana cu vin si sucul de rosii. Le lasam la cuptor la foc mic, pana ce dovleacul devine caramelizat pe margini. Pofta buna.
Reteta trimisa de pisilic.