Pizza cu sunca si ciuperci
Ingrediente
blat pufos si crocant: - 500 g faina - 400 ml apa calduta - drojdie cat o nuca - 2 linguri ulei - 1/2 lingurita de sare - o lingurita de zahar; sos: bulion, cimbru, pudra de usturoi cu piper, pudra de ardei iute, sare; topping: sunca, ciuperci, ceapa, ardei gras, masline, cascaval sau mozarella.
Mod de preparare
Se face maiaua din drojdie, putina apa calduta, zahar si putina faina si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga apoi apa, uleiul si sarea apoi faina treptat si se amesteca pana se incorporeaza faina. Coca nu trebuie sa fie tare dar nici moale. Se lasa la crescut cca. 30 min. Dupa ce a crescut se intinde in tava, se unge cu sosul preparat sau cu ketchup si se orneaza cu legumele si sunca taiate felii sau cuburi iar peste ele se aseaza cascavalul. Se da la cuptor cca. 45 minute pana se rumeneste.
Reteta trimisa de RedMoon333.