Cauta in 21.052 retete

Krant si Boema

Ingrediente

Krant -9 oua 3 linguri faina 500 grame miez de nuca 400 grame zahar pentru crema 1 litru lapte 9 galbenusuri 9 linguri zahar 5 plicuri zahar vanielat 4 linguri faina, un praf de sare, 20 ml.ulei un pachet margarina rama Boema blat 8 oua 8 linguri de zahar 6 linguri faina 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 esenta rom un praf de sare sirop 200 ml apa 350 grame zahar 2 esente de rom crema 2 galbenusuri 1 pachet margarina rama 250 grame zahar pudra, 2 linguri cacao 1 fiola esenta rom pentru decor frisca si ciocolata topita

Mod de preparare

Krant -Se bat cele 9 albusuri de la oua spuma, se adauga cele 9 linguri de zahar, 3 linguri de faina si 300 grame miez nuca macinata.Se pune hartie de copt intr-o tava de 30/ 18 cm., se unge hartia cu putin ulei si se coc din aceasta compozitie 3 foi.Se lasa sa se raceasca. Pana atunci preparam krantul. Se caramelizeaza restul de zahar, atentie a nu se arde.Cand s-a caramelizat, amestecam restul de miez de nuca.Se scoate pe o hartie pergament unsa cu putin ulei.Cand se raceste se sfarama in blender sau cu ajutorul unui sucitor. Preparam crema.Se freaca cele 9 galbenusuri ramase cu zaharul, se adauga faina si laptele.Se fierbe la foc mic amestecand continuu.Dupa ce s-a fiert si o lasam la racit, incorporam margarina si vanilia.Se asambleaza prajitura.Foaie, crema,foaie, crema,foaie, crema.Peste ultimul strat de crema se adauga krantul.Se lasa la racit 3-4 ore si se portioneaza.Este un deliciu.Pofta buna. Boema. Se separa ouale, se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul treptat, galbenusurile, faina amestecata cu cacaoa, praful de copt, la sfarsit adaugam esenta.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o bagam la cuptor, 35-40 minute. Intre timp preparam siropul.Fierbem apa cu zaharul, cand s-a racit adaugam esenta de rom. Crema- Frecam margarina cu zaharul, adaugam cele 2 galbenusuri, cacaua si esenta..Scoatem blatul de la cuptor si cand s-a racit turnam siropul.Glazuram cu ciocolata topita si portionam.Pe fiecare bucata , cu posul, facem cate o avelina cu crema, peste ea alta cu frisca si la final ciocolata.Se lasa la frigider 2-3 ore si se serveste.Pofta buna.

Reteta trimisa de tauste.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod