File de peste in sos de lamaie si menta
Ingrediente
500 gr file de peste, o lamaie, 50 ml ulei de masline, o lingurita piper rosu marinat, o lingurita condiment de peste, menta, o lingurita bicarbonat alimentar.
Mod de preparare
Tai pestele batoane groase de 3-4 cm si lungi de 6-7 cm, le condimentez, le tavalesc prin faina si le prajesc in ulei de masline. Lamaia o razuiesc pe razatoarea mica si pastrez coaja pentru servire. Apoi o storc bine. Cand sunt aproape gata batoanele de peste, torn peste ele sucul de la o jumatate de lamaie si le mai las 2 minute. Intre timp, amestec sucul ramas cu o jumatate de ceasca de apa in care am stins o lingurita rasa de bicarbonat alimentar. Adaug lichidul peste peste si mai las 5 minute sau pana se ingroasa sosul format. Pestele il servesc cu sos deasupra si presar coaja de lamaie, frunzulite de menta tocate fin si piper rosu macinat.
Reteta trimisa de andu4bidden.