Reţetă de post: Supă delicioasă de linte
Încearcă o reţetă sănătoasă şi delicioasă, de post. Lintea conţine fibre, proteine vegetale şi magneziu, ceea ce te ajută să treci mai uşor peste perioadele de post sau de dietă. Iată cum să o prepari:
Ingrediente
4 l apă,
300 g linte,
1 ceapă,
2 — 3 căţei de usturoi,
o crenguţă de cimbru,
1 lingură cu ulei.
Mod de preparare
Se alege lintea, se spală şi se pune la înmuiat de seara în apă până a doua zi.
Se pune la fiert într-o oală cu apă rece, cu ceapă tăiată mărunt, usturoi şi cimbru.
Se lasă să fiarbă încet; sarea se pune numai la sfârşit, când lintea este fiartă.
Se adaugă uleiul, se potriveşte de sare şi se lasă să mai dea în câteva clocote.