Sarmalute in vas roman la cuptor
Ingrediente
O capatana mai mare de varza murata,700 g carne amestec(porc+vita),o cescuta de orez,doua cepe potrivit de mari, cate o legatura de marar si patrunjel verde,doua linguri de pasta de tomate,un praf de sare,amestec de condimente(piper,dafin ,cimbru ),o bucata de coasta de porc afumata,doua foi de dafin,50-100 ml ulei de masline,inca doua linguri de pasta de tomate sau 500 ml suc de rosii
Mod de preparare
1.Se amesteca carnea tocata cu un praf de sare,cu orezul bine spalat,cu ceapa tocata marunt,cu condimentele,cu verdeata tocata marunt,cu pasta de tomate,pana obtinem un amestec omogen 2.Varza murata se spala cu apa rece apoi se desprind foile de frunza ,se taie potrivit de mari,mijlocul verzei se opreste pentru tocat deasupra.In fiecare frunza taiata potrivit de mare,se infasoara cate o lingura de amestec de carne,se indeasa bine varza la capete,sa nu se desfasoare,apoise pun in vasul ceramic,una langa alta ,unite la capete intre ele,costita afumata,dupa ce a fost taiata bucati mici,se aseaza in mijlocul lor.Se contiunua operatiunea pana se termina toata carnea de infasurata .Deasupra sarmalelor se aseaza pe toata suprafata varza tocata fideluta(din mijlocul verzei),se presara si doua foi de dafin si se toarna deasupra suc de rosii sau doua linguri de pasta de tomate diluate cu apa ,cat sa acopere sarmalele apoi se dau la cuptor pana scade apa bine si sarmalele se rumenesc usor deasupra,cca 45 de minute.sarmalele se servesc fierbinti cu mamaliga calda Pofta buna!
Reteta trimisa de anisoaraursan.