Paine rotunda impletita
Ingrediente
* 100 ml apa * 200 ml lapte * 150 g faina integrala * 350 g faina alba * 2 lingurite drojdie uscata * 1 lingurita sare * 1 lingurita zahar * 2 linguri ulei
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta si o amestecam cu 1-2 lingurite faina.Lasam 10 minute la dospit. Amestecam maiaua cu restul ingredientelor si lasam la crescut 40 min la loc cald. Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime. Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic. Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic. Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit. Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor. Am asezat painea si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul. Se coace la foc mediu.
Reteta trimisa de cretu_veronica22.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata cu orez si menta
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de creveti cu telina
- Salata de rosii dulce-acrisoara
- Salata de varza alba cu susan
- Salata de varza cu ananas