Crap îmbătat
Ingrediente
700 g crap eviscerat 7 roşii 1 ardei iute 2 cepe 1 morcov 6 căței de usturoi 3 linguri cu pastă de tomate 1 pahar cu vin alb sec 1 lingură cu făină 1 lămâie 150 ml ulei sare
Mod de preparare
1.Taie peștele în bucăţi, stropește-le cu lămâie și presară sare. Așază-le într-o tavă, toarnă 100 ml de ulei și lasă la cuptor să se pătrundă bine. 2.Separat, înăbușă ceapa în restul de ulei. Adaugă făina dizolvată în 100 ml de apă. 3.Pune rondele de morcov și usturoi, cubuleţe de roșie și ardeiul iute tocat fin. Toarnă pasta de roșii dizolvată într-un litru de apă călduţă. 4.Dă sosul în câteva clocote, după care pune-l peste bucăţile de pește și bagă la cuptor. Spre final, stropește cu vin.
Reteta trimisa de tabiralu.