File de somon cu piper rosu si lamaie
Ingrediente
1 file somon cca 700 gr 1 lamaie mare 50 gr piper rosu 1 lingura amestec ierburi pt peste 2-3 linguri ulei de masline sare roz de Hymalaia
Mod de preparare
Spalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama de la jumatate de lamaie. Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si presaram boabe de piper rosu care ii vor da o aroma deosebita. Lasam 10 minute sa se patrunda toate aromele, punem deasupra doua linguri de ulei de masline, il impachetam in folie de aluminiu si il punem pe gratarul incins, uns cu o lingura de ulei. Dupa ce il lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte il scoatem din folie, stropim cu zeama de la jumatatea de lamaie ramasa si il punem pe grill 1-2 minute pe fiecare parte. Nu il lasati mai mult pentru ca se va usca si va deveni sec. Scoatem pe un platou si servim dupa preferinte cu lamaie, sos de usturoi, sos de iaurt, sos remoulade etc. Daca doriti il puteti servi si alaturi de o garnitura.
Reteta trimisa de vio_dreams.