Desert
Pagina 35 din 63
1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat bine albusurile, se adauga un praf de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se incorporeaza toate acestea, dupa care se adauga pe rand: uleiul, faina si zaharul. Se amesteca bine cu mixerul, pentru ca zaharul sa se topeasca....
Radem telemeaua pe razatoare, sau o mixam bine.Intr-un vas incapator amestecam branza dulce, telemeaua rasa, ouale, smantana, praful de sare si zaharul. Omogenizam bine si dam deoparte.Topim untul,dar atentie sa nu fiarba. Ungem cu o pensula cu unt topit o tava mai inalta. Punem un rand de...
ALUAT: intr-un castron punem apa minerala,uleiul si praful de sare.Adaugam faiana si amestacam pana obtinem un aluat tare,elastic care nu se lipeste.Se lasa la rece 15 minute.
Intre timp pregatim umplutura:se rad merele si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Scoatem aluatul de tarta,il...
Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Dovleacul se curata si se rade.Se amesteca cu zahar in functie de cat de dulce doreste fiecare.Se adauga un praf de scortisoara.
Se taie...
Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care...
1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.
2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de...
Curatam merele si le taiem cubulete mici.Le punem la calit impreuna cu zaharul pudra.Nuca o prajim un pic,apoi o taiem bucatetele.Adaugam peste mere nuca si stafidele.Le lasam la calit circa 10-15 minute la foc mic,pana se inmoaie bine merele. Inainte de a adauga merele peste foaia de aluat...
Din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia,framantam un aluat,potrivit de tare si elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca putin,intr-un loc calduros(cca 20 min).
Umplutura:
branza sfaramata(sau data pe razatoare) se amesteca cu 3 oua si...
Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, zaharul, vanilia. Peste ele se pun ouale batute putin, laptele si untul (margarina) usor topit, se framanta bine. Aluatul se imparte in doua.
Se intinde o foaie de placinta de 1 cm grosime, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se presara un strat...
Am framantat un aluat pana s-a desprins de pe degete si l-am lasat la crescut.
Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar si scortisoara. Se lasa la racit si se adauga nuca.
Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se...
Intai taiem prunele in doua si indepartam samburii. Dupa ce am terminat aceasta treaba ne apucam sa preparam blatul ( pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit).
Galbenusurile de la cele 4 oua le spumam cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte...
Ungi tava cu margarina ,asezi cateva foi pe fundul tavii,cu marginile peste tava si pui putina umplutura(pe care o prepari amestecand branza desarata si maruntita cu iaurtul,ouale batute cu zaharul inainte si esenta)acoperi umplutura cu marginile foilor.
Pui alt rand de...
se curata merele, se ras si se calesc cu zahar. se iau de pe foc se adauga scortisoara, coaja de lamaie, stafidele.
se lasa la decongelat putin foaia de aluat si se pune amestecul din mere. se pune si cealalta foaie de aluat. se unge cu untul amestecat cu putin iaurt si se da la cuptor
Se mixeaza ouale cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga uleiul -cate putin mixand in continuare pana la incorporatea sa. Se cerne si se amesteca faina cu preful de copt si se pune peste acest amestec, alternand cu cate o lingura de lapte. Se adauga si zaharul vanilinat si se...
Placinta desert.
Se amesteca branza cu zaharul dupa gust si cu esentele,se mai adauga ouale si fructele si compopzitia astfel obtinuta se aseaza intr-o tava pe fundul careia a fost asezata in prealabil jumatate din aluatul de foitaj.
Deasupra se pune cealalta jumatate de aluat foitaj,si...
Aluat.
Punem intr-un vas faina. Farmam cu mana drojdia, o adaugam peste faina , apoi punem zaharul, coaja de portocala, oul usor batut si putina sare mare.
Intr-un ibric punem laptele in care punem untul taiat cubulete.
Punem ibricul la foc si incalzim usor. (nu il infierbantati,...
Margarina moale, se taie bucatele si se pune intr-un castron. Peste margarina se toarna cele 9 linguri de apa fiebinte. Se amesteca putin pentru omogenizare.Se adauga praful de sare si faina putin cate putin, pana obtineti un aluat "matasos" si foarte usor de manevrat. Intindeti 2...
Amesteca faina cu sarea intr-un bol, fa o gaura in mijloc si adauga untura si uleiul de masline. Amesteca cu varfurile degetelor pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga 7 linguri de apa si amesteca cu o furculita pana cand incepe sa formeze bule de aer, daca ti se pare ca e prea uscat...
am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze.
Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele. Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.Pe...
Cred ca este una dintre cele mai reusite retete pe care le-am facut in ultimul timp - placinta este foarte moale, cu aroma placuta de vanilie si un gust asemanator cu crema de zahar ars. Se prepara super simplu si repede, cu ingrediente putine - recomand s-o faceti neaparat!
Arata exact ca...