Desert
Pagina 36 din 63
Fierbem cartofii 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoatem din apa, ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii curatam.
Se paseaza cu telul. Peste cartofii pasati, se adauga toate ingredientele de mai sus (indiferent de...
Ingredientele pentru aluat se amesteca si se adauga umplutura.
Foarte simpla reteta si foarte gustoasa.
Placinta se pudreaza la final.
Amesteca nucile, zaharul si scortisoara. Lasa-le deoparte. In alt vas, amesteca afinele si caisele.
Intr-un vas mare, amesteca praful de budinca, uleiul, ouale, praful de budinca de lamaie si smantana. Amesteca-le cu o viteza medie vreme de 10 minute. Insereaza fructele. Pune jumatate...
Aluatul: se pune intr/un castron faina, se face o gaura in mijloc si se pun apa minerala cu uleiul, sarea, vanilia. Se amesteca cu un tel pana cand devine ca o smantana, se adauga bicarbonatul stins cu otet, apoi se framanta cu mana, pana cand se obtine un aluat potrivit de tare. Se lasa 1...
Aluat:
Se cerne faina si se pun margarina moale,sarea,apa minerala si otetul.
Se incorporeaza toate ingrientele si se obtine un aluat usor de framantat.
Se infasoara in folie.
Si se lasa la rece 30minute.
umplutura:
10mere,6linguri de zahar, o lingurita scortisoara, 1 plic...
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se curata merele,...
Untul se pune intr-un bol si se amesteca cu zaharul pudra, se adauga apoi oul, esenta, praful de copt si sarea, apoi faina treptat obtinandu-se un aluat nu foarte tare. Aluatul se lasa la frigider 30 minute.Aluatul se intinde apoi in forma de placinta peste care se aseaza felii de mere in...
Punem toate ingredientele pentru aluat în vasul robotului,
si framîntam.Cînd se aduna în 2-3 bucati,îl scoatem din castron,
si framîntam putin pe masa de lucru.Îi dam forma de bila,dam la rece 20 de minute.
Întindem aluatul între...
Se dau merele prin razatoare si se amesteca cu scortisoara, esenta de rom si 100 g zahar. Se intind foile de placinta, se ung cu putin ulei, se pun gramajoare de mar ras si putin zahar si se fac trigoane. Se pun intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei iar pe deasupra se ung cu...
Se prepara intai blatul se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute, se lasa la racit. Crema-se face200ml lapte, 200ml frisca, 2 plicuri...
Merele se dau pe razatoare si se calesc 10 minute impreuna cu zaharul si margarina, taiata cubulete.
Nu punem acum scortisoara, daca dorim o culoare frumoasa, o vom presara pe foaie ,peste umplutura!
Lasam crema sa se raceasca, timp in care facem aluatul.
Mixam ouale cu zaharul apoi...
Se prepara unaluat format din cub de drojdie,apa calduta,uleiul si faina.Se framanta foarte bine apoi se lasa la crescut circa 1 ora.Intre timp preparam umplutura:curatam merele de coaja le dam prin razatoare ,le calim impreuna cu scortiosoara si zaharul pana le scade zeama si se transforma...
Aluatul: Se bat spuma ouale cu zaharul simplu si cel vanilat, se adauga uleiul, prafiul de copt stins in otet. Apoi se adauga faina treptat, in ploaie. Iar la final se adauga laptele, atat cat este nevoie sa se formeze un aluat bine legat. Se lasa aluatul la crescut jumatate de ora timp in...
Amestecam branza de vaci cu: 8 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita de rom, 2 linguri de smantana si daca compozitia este prea tare, adaugam si cateva linguri de iaurt de casa sa lapte batut.
Cu ajutorul unei pensule, undem foile de placinta, pe fiecare parte cu ulei....
MOD DE PREPARARE:
Facem un aluat de paine elastic, omogen, neted din ingredientele date;il lasam la crescut 20 minute apoi il impartim in 3-4 sfere, le modelam rotund, apoi intindem foi subtiri, pe care le vom umple cu umplutura de dovleac.
Umplutura:dovleacul ras il calim intr-o...
Pregatesti asa:
Am pus ingredientele intr-un vas si am framantat un aluat nu prea legat dar omogen.La sfarsit am adaugat cele 3 linguri de unt topit(daca e de post punem ulei)
O parte de aluat se lasa asa,cealalta bucata(mai mica) se amesteca cu cacao si scortisoara.Se framanta bine....
PREGATESTI ASA
Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt !
A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand...
Ingredientele pentru foi se amesteca in ordinea data apoi la lasa ca sa se aseze jumatate de ora . Intre timp se amesteca ingredientele pentru compozitie . Dupa jumatate de ora se imparte pasta pentru foi in 4 parti egale ; se ia fiecare bucata , se ,,intinde ,, bine cu sucitorul si se umple...
Ouale, faina, laptele, migdalele sau fisticul, zaharul vanilat, zaharul, sarea si untdelemnul se amesteca bine.
Se curata merele, li se scoate casuta cu samburi. Se taie in felii de circa 1 cm. Se stropesc cu suc de lamaie.
Se pune untdelemnul sa se incinga in tigaie. Se iau feliile de...
La fiecare sul de placinta se suprapun cate 6 foi, unse cu ulei sau unt topit. Ungerea se face cu o pensula, inmuiata in ulei. Se presara pe fiecare sul cate 125g miez de nuca si 125g zahar tos. Se pun sulurile in tava unsa si se rumenesc la foc potrivit.Separat, se prepara un sirop din: apa,...