Desert
Pagina 33 din 63
pui sa fiarba zaharul cu sucul de la compot pana obtii un sirop gros. Lasi la racit apoi adaugi iaurtul si sucul de la o lamaie. Pui jumatate din piersici in mixer si le faci "piure". Piersicile ramase le tai bucati mici si impreuna cu "pireul" de piersici le adaugi in...
Se pun intr-un vas albusurile si 4 linguri de zahar si se bat spuma,in alt vas punem galbenusurile si doua linguri de zahar si plicul de zahar vanilat si il batem spuma,apoi adaugam galbenusurile peste albusurile batute,apoi adaugam nucile macinate si pesmetul ,praful de copt stins cu putina...
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albus
Galbenusurile se pun in trei castroane
Frisca se bate pana se intareste
Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.
Intr-un castron cu galbenusuri se pune o lingura de...
SE IAU CELE 8 OUA PT BLAT SI SE SEPARA.SE BAT ALBUSURILE SPUMA,SI SE ADAUGA PE RIND CELE 8 LINGURI DE ZAHAR SI SE BAT PINA SE TOPESTE,SE PUN GALBENUSURILE UNUL CITE UNUL SI AMESTECA BINE CU MIXERUL.SE ADAUGA CELE 8 LINGURI DE FAINA SI PRAFUL DE COPT PUTIN CITE PUTIN.SE TOARNA BLATUL INTR O...
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit se adauga uleiul incins peste compozitie si se mai amesteca putin.Se coace in tigaie pe aragaz.
Se pot servi cu dulceata sau pentru un mic dejun copios.
Se pun intr-o cratita smaltuita 150 g de zahar si se pun pe foc ( dar nu direct pe flacara ) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza. Apoi se inclina cratita dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul se pun...
Ouale se bat inainte cateva minute apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt , zaharul vanilat si zaharul normal.Se tapeteaza o tava cu faina care in prealabil a fost unsa cu ulei sau unt sau daca aveti puteti pune hartie de copt.Se pune compozitia in tava si se da la cuptor la 180...
Pentru crema de vanilie se bate bine oul cu zahar. Se adauga laptele, miezul de la vanilie si sarea. Se pune vasul pe abur si se fierbe pe abur pana sosul se ingroasa cat sa acopere dosul unei linguri cu o pelicula subtire (cca 20 minute dureaza). In acest timp amestecati non-stop cu telul in...
Din oua,faina ,zahar,zahar vanilat si praful de copt se face un blat.Se tapeteaza cu faina o tava rotunda de aproximativ 26 cm,se toarna in ea si se coace circa 30-40 min la 180 grade.Merele se curata se dau pe razatoarea mare peste ele se pune sucul de lamaie pentru a nu deveni rosiatice si...
: Se face un aluat astfel incat sa se poata turna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina..Dupa coacere se taie blatul cu forma de inimioara, se glazureaza cu cele 2 albusuri batute bine +200 g. zahar tos + 1 lingurita otet sau lamaie, iar pe margine se topeste ciocolata si se fac...
Blatul: Bateti untul moale si amestecati cu zaharul pudra si ouale pana face spuma.
Adaugati vanilia-doua plicuri de zahar vanilat am pus, faina-cernuta cu praful de copt,
apoi puneti si capsunile. Eu am blenduit capsunile, apoi le-am pus in sita la scurs si am pastrat sucul ca...
Se cerne faina si se amesteca bine cu praful de copt si cu cacaoa cernuta si ea , apoi se adauga ouale, zaharul , laptele, uleiul si zaharul vanilinat si se mixeaza bine totul. Se adauga afinile si se mai amesteca putin. Se ung formele de briose si se pudreaza cu faina -sau se poate pune...
Se amesteca nucile macinate cu zaharul, albusul-acum eu am pus jumatate din cantitatea din ceasca, ca v-am spus ca aveam patru albusuri...zaharul vanilat si faina.
Trebuie sa se formeze ca un aluat pe care sa-l intinzi...cu toate cele doua albusuri nu s-a legat si-atunci, avand...
Freci spuma grasimea cu zaharul, adaugi oul intreg, galbenusul, laptele si sarea.
Amesteci faina cu praful de copt si o cerni de 2-3 ori, apoi impreuna cu nucile le adaugi in compozitie si framanti.
Daca aluatul iese prea moale, il dai la rece pana se intareste.
Eu l-am...
Pentru inceput separam albusurile de galbenus.Batem spuma albusurile cu zaharul,cand arata precum o bezea incorporam treptat galbenusurile si faina cernuta si amestecata cu cacaua.Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina turnam compozitia si coacem blatul la foc moderat pentru 35 minute....
m obtinut 4 bucati de aluat in foi. Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8 placinte lungi, care se pot taia in sectiuni mai mici.
Intr-un vas se amesteca brinza de vaci ( scursa bine) ouale si putina sare....
Da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4...
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si 2 linguri de faina ,amestecam si apoi se lasa la caldura ca sa creasca,Galbenisurile se freaca cu zaharul si sarea pana se fac spuma si se adauga apoi faina si drojdia,Se framanta un aluat cam 20 min si apoi se adauga untul si se amersteca pana la...
Facem o gaura in mijlocul fainei si punem acolo drojdia maruntita, peste care turnam cativa stropi de lapte caldut. ATENTIE: LAPTELE TREBUIE SA FIE DOAR CALDUT (MULS) PT CA DACA ESTE PREA FIERBINTE, NU MAI CRESTE DROJDIA!!! Se amesteca bine, totul in gropita, si se lasa asa, cca 15 minute....
Se amesteca iaurtul cu ceasca de ulei cu ouale , sarea si faina, din compozitia astfel obtinuta se fac bilute de marimea unei nuci, apoi se intind in foi subtiri.
Se ia foaie cu foaie si se unge cu jumatate de lingura de ulei fiecare si se pun una peste alta. Intre timp se face compozitia...