Desert
Pagina 30 din 63
Se incingecuptorul la 190 c grad ,se unge cu unt o forma de copt rotunda, cu fund detasabil, de 20cm diametru si se captuseste cu hartie pergament. Folosind un mixeri electric se bate restul de unt cu zaharul tos , intr-un castron pana se face pufos , se adauga oauile unul cate unul, apoi se...
Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc.Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute,...
Blatul:Blatul se poate cumpara sau: se amestecă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat cu mixerul până când creşte în volum bine. Se adaugă uleiul şi se amestecă, apoi se pune făina, coaja de portocală, praful de copt stins cu zeama de lămâie. Se mai...
Incalziti cuptorul la 240 °C la ultima treapta la cuptoarele cu gaz. Puneti ricotta intr-un caastron si amestecati timp de 2 minute cu mixerul la vitaza mica. Adaugati treplat cele 3 oua si galbenusul, zaharuo, apoi faina si un varf de cutit de sare, amestecand in tot acest timp cu...
Mod de preparare; 1. Se aleg albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma. Peste galbenusuri se adauga zaharul, se amesteca cu mixerul, peste aceasta compozitie se adauga uleiul, zaharul vanilat, albusurile, faina amestecata cu praful de copt si amoniacul. Compozitia obtinuta se pune...
Blatul:Galbenusurile se amesteca cu 60 g de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 60 g de zahar, se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, amestecandu-se usor, se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie si se coc la cuptor la...
Portocalele curatate se taie rondele subtiri Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata in hartie sau ciolofan se aseaza portocalele Gelatina se dizolva in lapte la foc mic Ouale se bat intregi cu zaharul, se adauga gelatina, toate la foc moale, amestecand mereu pana clocoteste,...
Batem albusurile pana devin spuma tare. Punem frisca lichida intr-un vas pe aragaz, dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete si nessul. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem frisca lichida intr-un vas pe aragaz, dam in clocot apoi o dam deoparte si...
Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor ,...
Amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaoa. Albusurile se bat spuma cu 40 g de zahar si un varf de sare. Se toarna amestecul de migdale si se amesteca usor sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pentru 15...
1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină (ar fi ideal ca tava să fie în formă de inimă). Se coace la foc potrivit aproximativ 45 de minute. 2. Gelatina se...
Blat: Este un blat cu albusul oparit,de obicei il fac pentru chec,dar s-a potrivit foarte bine si pentru prajitura asta. Se separa ouale.Zaharul cu apa si putina zeama de lamaie se pune pe foc sa fiarba.Se lasa pana cind se topeste zaharul si rezulta un sirop gros. Albusurile se bat spuma...
Se prepara usor si rapid. Cu putina imaginatie si indemanare veti obtine cel mai gustos si memorabil mic dejun CU DRAGOSTE...
Torturi gata facute cuparate taiem in felie intre iel la fiecare felie punem , un amestec obtinut din coicolata unt si alune macinate dupa ce cu un tigaie teflonate punem untul punem la foc mare intre timp punem ciocolata alba si alunea macinate . lasam la foc pana obtinem un start...
Se taie fructele pasiunii in doua si se scoate miezul intr-o sita deasa. Se freaca cu o lingura pulpa in sita pana raman doar samburii negri si in bolul de dedesubt s-a adunat sucul galben. Ar trebui sa colectati cam 100 ml suc. Se pune sucul intr-o craticioara la fiert si se fierbe 5 minute,...
Dupa ce este facuta cafeaua, se lasa sa se raceasca apoi se adauga coniacul (2 sferturi de pahar de vin). Crema: 5 galbenusuri de ou frecate cu 100 de grame de zahar(3 sferturi de pahar de vin). Branza se pune intr-un castron si de amesteca bine cu lingura de lemn, pana ajunge o pasta, dupa...
Se pune apa si uleiul la fiert iar cand acesta a inceput sa fiarba adaugam faina in bloc amestecand energic ca sa nu ramana cocoloase. Dupa ce s-a racit adaugam ouale unul cate unul. Compozitia obtinuta se toarna in forme de inimioare si se coc la foc mare timp de 10-13 min dupa care la foc...
Se pregatesc cremele conform indicatiilor de pe ambalaj.Se umplu foile de tort si se imbraca cu crema.Se decoreaza cu inimioare.Este un tort rapid si foarte gustos.Pofta buna!
Mod de preparere: Se separa albusul de galbenus, se bate spuma cu cele 5 linguri de zahar apoi se agauga in ploaie faina amestecata cu cacao si se amesteca incet. Se introduce la cuptor pana este copt. Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei parti egale pe orizontala. Pentru crema se freaca...
Cu ajutorul mixerului bateti untul pana devine o crema. Adaugati si laptele condensat si mixati in continuare. O sa obtineti o crema consistenta si catifelata. Adaugati vanilia si ouale pe rand. Faina o amestecati cu praful de copt si o adaugati in trei reprize. O sa obtineti o compozitie...