Chec galez
Ingrediente
100g unt sarat, 85g zahar tos, 3 buc de oua dar sa fie cat mai mari, 175g faina tip ooo dar sa fie ales care creste singura, 50g stafide, 1 lingura mijlociu de lapte, 40g unt 2 lingura mijlociu de zahar brun, 1/2 lingura mijlociu de scortisoara macinata.
Mod de preparare
Se incingecuptorul la 190 c grad ,se unge cu unt o forma de copt rotunda, cu fund detasabil, de 20cm diametru si se captuseste cu hartie pergament. Folosind un mixeri electric se bate restul de unt cu zaharul tos , intr-un castron pana se face pufos , se adauga oauile unul cate unul, apoi se incorporeaza faina. Se adauga stafidele si laptele si se amesteca foarte bine, se toarna mixtura in forma de copt. Se coace checul pe raftul din centrul cuptorului., 15- 20 minute pana creste frumos, ferm, si auriu.Pentru toppingul aromat se pune untul intr-un castron , inpreuna cu zaharul brun si cu scortisoara, si se amesteca foarte bine . Cand chcul este gata , se schoate din cuptori si se unge cu unt pe partea superioara , se lasa checul sa stea pana ce se topeste untul , apoi se schoate din forma , se taie felii si se serveste. Doresc pofta buna.
Reteta trimisa de karcsika1958.