Desert
Pagina 25 din 63
1.Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se obtine o bezea.Separat se freaca galbenusurile cu ciocolata rasa si untul taiat cubulete mici,cu esenta si cafeaua solubila,se adauga si miezul de nuca prajit si maruntit,se amesteca pana la omogenizare..Se...
1.Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile zdrobite,apoi faina cernuta si turnata in ploaie.Se tapeteaza o fotma cu margine detasabila cu hartie pentru copt,apoi se toarna aluatul care se da la copt ,la foc potrivit,cc.20 de...
1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc(bezea),apoi se adauga galbenusurile frecater un pic cu lingura de ulei,se adauga si esenta,apoi faina cernuta.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta a compozitiei apoi se toarna in forma de tort...
Faci un aluat de pandispan pe care il torni intr-o rava unsa cu unt si tapetata cu faina si-l coci la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, il rastorni din tava si-l tai in doua. Bati smantana ca pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca, apoi o dai la frigider. Amesteci galbenusurile...
intr-o cratita se pun la foc mic laptele,esenta rom, zahat vanilinat, zaharul si cacao pana ce devine o compozitie legata; se ia cratita de pe foc si se adauga biscutii rupti in bucatele mici, bucatelele de rahat, stafidele; se amesteca aceasta compozitie si se asaza pe o folie unsa cu putin...
Biscuiti i-am bagat la robot pana sau faramitat si ii amestecam cu cele 8 linguri de lapte si untul topit. Intr-o tava cu pereti detasabili am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana vom face crema putem da la frigider tava. Batem crema de branza cu mascarponele si zaharul...
Pentru inceput separam albusurile de galbenus, galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa unde vom adauga si cutia de mascarpone si frisca care in prealabil a fost batuta amestecam bine toate cele trei ingrediente si vom da compozitia la rece pentru un...
-Se maruntesc biscuitii in robot sau masina de cafea. Se adauga untul topit si scortisoara si se amesteca bine pana biscuitii sunt umezi. -Se tapeteaza fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 26 cm; cu hartie de copt pe fund) cu biscuiti (apasati usor pe margini sa se formeze o mica...
Blatul:Se bat albusurile cu zahaCrema:Galbenusurile se amesteca cu zaharul,faina si laptele.Se fierb pana la obtinerea unei creme.Dupa racire se amesteca cu untul si esenta de vanilie sau zahar vanilinat pana devine spumoasa.Crema se intinde peste blat.rul,se aduga galbenusurile,apoi faina si...
Batem albusurile cu apa,adaugam zaharul si apoi uleiul si galbenusurile si esenta de lamaie.Incorporam faina si coacem blatul in forma rotunda. Crema mousse: Gutuile se curata bine de coaja,seminte si partea tare din mijloc.Taiem bucati mici 4 gutui si le fierbem bine sa fie foarte moi pentru...
Cum aveam in congelator o foaie de blat coapta mai de mult ,am pus-o in cuptorul cu microunde 2-3 min sa se decongeleze.Crema de ciocolata aveam ramasa de la un tort de ciocolata facut pentru cineva la comanda. Uite asa repede in 10 min am relizat tarta.Am pus aluatul pe un platou,fructele de...
Se bat bine albusurile,apa si coaja de portocala Se adauga apoi cele 10 linguri de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul Amestecam si galbenusurile.Apoi adaugam faina si praful de copt amestecand usor de jos in sus,pana se incorpreaza toata faiana.Se pune in forma si se coace la...
Blatul copt si racit de decupeaza si-i lasam pe margine cam 1-2 cm Piersicile se taie in jumatati si scoatem samburele. Punem intr-un vas 500 ml apa si zaharul in care apoi vom fierbe 2-3 min piersicile. Le scoatem si le lasam deoparte.In zeama ramasa preparam tort jeleul,turnam un strat...
Blat: Batem albusurile impruna cu apa cu mixerul pana se face o spuma tare.Adaugam zaharul apoi uleiul si apoi galbenusurile.La final incorporama si faina cu praful de copt amestecand usor. Coacem blatul in tava dreptunghiulara in care am pus hartie de copt. Pentru acest tort vom face trei...
Blat: Cele 5 albusuri si apa se bat spuma,adaugam zaharul si batem pana se topeste si spuma se intareste.Adaugam si galbenusurile apoi incorporam faina si praful de copt amestecand usor. Punem compozitia in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Cand este copt se scoate de pe...
Blat: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma,adaugam apoi zaharulsi batem pana se topeste.Incorporam si galbenusurile.Faina se amesteca usor in compozitie pana se uniformizeaza.Blatul se coace in forma rotunda la foc mediu.Scoatem din forma dupa coacere si-l lasam sa se raceasca. Cand blatul...
Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor ,...
Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidonul si cacaua si se cern peste albusuri; toate se inglobeaza apoi in crema de galbenusuri. Puneti apoi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin unt,...
Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat cacao, nucile si esenta de rom, apoi am amestecat in continuare. Bicarbonatul de amoniu l-am dizolvat in putin lapte cald si l-am adaugat peste ouale amestecate cu restul ingredientelor. Intre...
Blaturile se fac din cate 3 oua,3 linguri zahar si 3 linguri de faina. Se coc individual 3 blaturi. Crema de vanilie se pregateste din 400 ml lapte, 4 linguri amidon, 2 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri de margarina. Dizolvam amidonul in doua trei linguri de lapte apoi il amestecam cu restul de...