Desert
Pagina 24 din 63
Pentru inceput va trebui sa maruntim biscuitii. Taiem rahatul in bucatelele mai mici pe care le adaugam apoi peste biscuitii maruntiti. Pentru prepararea siropului salamului de biscuiti, punem intr-o cratita laptele si zaharul si le tinem pe foc amestecand pana cand zaharul se topeste si...
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez....
Mod de preparare: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul.S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina.Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul...
Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul...
Încingeţi cuptorul la 180°C şi tapetaţi o formă de tort cu fund detaşabil (mai întâi unt, apoi făină). Puneţi berea şi untul într-o cratiţă şi încălziţi la foc mic, amestecând mereu, până se topeşte untul. Luaţi de pe foc şi...
conform instructiunilor de pe cutia dr oetker. Romul l-am "picurat" cate putin pe fiecare briosa inainte de a le pune la cuptor, dar se poate adauga si in toata compozitia aluatului, dupa preferinte.
Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un...
1. Se mixeaza frisca sau amantana, pana se intareste 2. Capsunile spalate, se scurg bine, se opresc cateva pentru decor, apoi se taie in cubulete sau feliute. Se opreste o parte din ele asa maruntite, restul se dau la blender impreuna cu cana de zahar, pana se obtine un piure omogen 3....
Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de vanilie si...
Preparam sosul: se pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele la fiert pentru 20-25 minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Se trage oala de pe foc si se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste. Se adauga felii de portocala si grapefruit. Se lasa sa se...
Blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul si se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoua. Se coce in tava in forma de inima bine unsa cu unt si tapetata cu faina, se lasa la racit. Crema: frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana...
Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecind mereu, cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se raceasca. Se freaca cele 4 galbenusuri cu 2 linguri de faina si se toarna incet compozitia racita. La...
Portii: 4 Preparare Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic. Se tapeteaza cu el 4 vase termorezistente (de 250 ml), inclusiv pe margini. Se lasa vasele la racit. In acest timp se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste. Se adauga treptat laptele si se...
Pandispanul se taie in forma de inimioara si se insiropeaza cu compot de caise. Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, laptele si zaharul vanilat pana devine pufoasa. Cu aceasta crema se umple pandispanul si se imbraca. Gelatina se prepara dupa instructiunile de pe plic si se toarna...
SE FREACA GALBENUSURILE CU ZAHARUL PINA SE OBTINE O CREMA,APOI ADAUGAM FAINA,,ZAHARUL VANILAT,CACAUA,SI COAJA DE LAMAIE.SE BAT ALBUSURILE SPUMA SI SE ADAUGA PESTE COMPOZITIA DE MAI SUS,AMESTECAND DE JOS IN SUS.SE UNGE TAVA SPECIALA IN FORMA DE INIMA, CU MARGARINA,PUNEM COMPOZITIA,SI DAM LA...
Se topeste ciocolata amaruie si 60 gr.ciocolata cu lapte. Pe planseta se aseaza hartie de copt. Deasupra se aseaza paralel 4 fasii de folie solida de aliminiu. Pe ele se aplica un strat subtire de ciocolata. Se lasa sa se intareasca cca.10 min. Foliile de aliminiu se desprind de hartia de...
Mod de preparare Se incalzeste laptele cu frisca. Galbenusurile se bat cu zaharul in bain-marie. Se toarna treptat laptele si se bate cu telul. Nu se lasa sa fiarba. Ciocolata cu lapte se topeste la bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin;se inglobeaza in crema de ou. Se omogenizeaza...
Albusurile se bat spuma cu zaharul Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia de albusuri Apoi punem cate o lingura de faina, apoi adaugam si lingura de cacao Daca ouale sunt mixate f bine atunci nu mai este nevoie de praf de copt(cine doreste poate sa amestece in faina 1 pliculet praf de...
Se da cuptorul la 150 de grade, dupa care punem la topit ciocolata in bain-marie. Dati la foc mic, si amestecati incontinuu pentru ca se arde repede. Se bat abusurile spuma marind treptat viteza mixerului, dupa ce sa intarit albusurile se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o spuma...
Se freaca mierea cu nucile zdrobite si cu un albus, se bate pana se obtine o crema groasa. Celelalte 2 albusuri se bat cu zaharul vanilat, ca pentru bezea si se incorporeaza apoi in compozitia cu nuci. Se toarna intr-o tava, unsa si tapetata, fursecuri de marimea unei monede. Se lasa un...